Sosyal Medya

Güncel

İsrail'den Türkiye'ye Kudüs yasağı

Burak Derneği Başkanı Yenihayat, İsrail’in Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Kudüs’ü yılda bir defadan fazla ziyaret etmelerini yasakladığını açıkladı.



Burak DerneÄŸi BaÅŸkanı Adem Yenihayat, Ä°srail'in Türk vatandaÅŸlarının Kudüs'ü yılda birden fazla ziyaret etmelerini yasakladığını açıkladı.

Burak Mukaddes Mekanları Tanıtma ve Kültür DerneÄŸi BaÅŸkanı Adem Yenihayat, Ä°srail'in Türkiye Cumhuriyeti vatandaÅŸlarının Kudüs'ü yılda bir defadan fazla ziyaret etmelerini ve 18 yaşından küçük Türk vatandaÅŸlarının velisiz ÅŸehre giriÅŸlerini yasakladığını belirtti.

"12 YAÅžINDAN KÜÇÜK ÇOCUKLARI TUTUKLADILAR"

Burak DerneÄŸi BaÅŸkanı Yenihayat, 2018 yılında Kudüs'te yaÅŸanan geliÅŸmelerle ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Yenihayat, açıklamasında iÅŸgal altındaki Kudüs'te 2018 yılının yine acı, gözyaşı ve zorluklarla geçtiÄŸini ifade ederek, Kudüs'te yaÅŸayan Müslümanlara ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılara deÄŸindi.

"MESCÄ°D-Ä° AKSA'NIN Ä°ÇERÄ°SÄ°NDE TÜRK BAYRAÄžI AÇILMASI YASAKLANDI"

Açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

“Polis ve asker gözetiminde 33 bin 69 Yahudi Mescid-i Aksa'ya baskın yaptı. Ä°ÅŸgal güçleri 27 Temmuz ve 17 AÄŸustos'ta Mescid-i Aksa'nın kapılarını tamamen kapatarak içeriye giriÅŸi ve orada ibadeti engelledi. 176 kiÅŸiye Aksa'ya girme yasağı konuldu. Mescid-i Aksa'nın içerisinde Türk bayrağı açılması yasaklandı. Kudüs'te 7 Müslüman ÅŸehit edildi, bin 736 kiÅŸi tutuklandı. Bunların 63 tanesi kadın, 461 tanesi 18 yaşından küçük çocuktu. Bu çocukların 33 tanesi ise 12 yaşından da küçüktü.”

"TÜRK VATANDAÅžLARIN ZÄ°YARETLERÄ°NE KISITLAMA"

Ä°ÅŸgal devleti olarak nitelendirdiÄŸi Ä°srail'in Kudüs'ü YahudileÅŸtirme çalışmalarına devam ettiÄŸini bildiren Yenihayat, ÅŸehirde 143 ev ve ticari yapı yıkıldığını, 6 evin ise zorla gasp edildiÄŸini ve 5820 Yahudi yerleÅŸimci için yeni konut yapılmasına onay çıktığını aktardı.

Yenihayat, Türkiye Cumhuriyeti vatandaÅŸlarının Kudüs'e ziyaretlerini artırmaları ve sahip çıkmalarından rahatsız olan Ä°srail devletinin, 18 yaÅŸ altı gençlerin velisi olmadan Kudüs'e giriÅŸlerini engellediÄŸini ve Türk vatandaÅŸlarının yılda birden fazla Kudüs'e girmelerini yasakladığını kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.