Sosyal Medya

Hükümet harekete geçti! Konkordato suistimal edilemeyecek

Adalet Bakanlığı konkordato sisteminin sağlıklı işlemesi için önemli bir adım atılacağını açıkladı.



Ekonomi yönetimi kredi piyasalarında devrim yaratacak düzenlemeleri görüÅŸtü. Ä°potek Finansmanı Kurumu kurulacak, Milli Reyting Åžirketi faaliyete geçecek, ortak ATM yaygınlaÅŸacak
 
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın baÅŸkanlığında Finansal Ä°stikrar ve Kalkınma Komitesi (FÄ°KKO) üçüncü kez toplandı. Toplantıda sermaye piyasalarının derinleÅŸtirilmesi, yeni ürünler çıkarılması, menkul kıymetleÅŸtirmenin kurumsallaÅŸması ve kredi veren kuruluÅŸların uzun vadeli finansmana eriÅŸimi için önem taşıyan 'Ä°potek Finansman KuruluÅŸu' kurulması süreciyle ilgili çalışmalar masaya yatırıldı. 
 
REEL SEKTÖRE DE YARAYACAK
 
Ä°potek Finansmanı Kurumu ile kredi kuruluÅŸlarının kredilerini satın alıp karşılığında menkul kıymet çıkarılması planlanıyor. Sadece bankaların deÄŸil tüm finansal kurumların kredileri karşılığında Varlığa Dayalı Menkul Kıymet ya da Ä°poteÄŸe Dayalı Menkul Kıymet çıkarılacak. DiÄŸer bir deyiÅŸle bankaların kredi havuzlarını devralabilecek, menkul kıymetleÅŸtirme konusunda özelleÅŸmiÅŸ bir kuruluÅŸ devreye girecek. Böylece, bankalar üzerindeki reel sektörü finanse etme riski dağıtılacak. Sorunlu kredilerin dışında kalan kredi stoku bu kurumlardan alınacak. Bankalar kredi havuzlarını bilançolarından çıkardıkları ve riski de dışarıya çıkardıkları için daha düÅŸük faiz marjıyla kredi verme olanağı elde edecek.  
 
MİLLİ REYTİNG ŞİRKETİ GELİYOR
 
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, FÄ°KKO'da Milli Reyting KuruluÅŸu kurulum süreci ile kamu bankalarının tasarruf ve etkin operasyon amacıyla gerçekleÅŸtirecekleri ortak ATM ve ortak kart projelerine iliÅŸkin süreçlerin detayları da görüÅŸüldü. Toplantıda, küresel finansal piyasalardaki geliÅŸmeler, bunların Türkiye'ye yansıması ve ekonomik dengelenme sürecinin iÅŸ dünyasına etkisi de masaya yatırıldı.
 
KONKORDATOLAR SUÄ°STÄ°MAL EDÄ°LEMEYECEK
 
Toplantıda konkordato mekanizmasının suiistimal edilmemesi için devreye alınacak tedbirler de masaya yatırıldı. Öte yandan, Adalet Bakanlığı konkordato sisteminin saÄŸlıklı iÅŸlemesi için önemli bir adım attı. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliÄŸe göre, konkordato komiseri olacak kiÅŸilere iliÅŸkin nitelikler belirlendi. 5 yıllık meslek deneyimi olan, 4 yıllık lisans eÄŸitimi veren fakülte bitirenler, 36 saatlik temel eÄŸitimi baÅŸarıyla tamamlayanlar konkordato komiseri olabilecek. Komiserlerin iflas etmemiÅŸ, memuriyetten çıkarılmamış olması ve kamu hizmetlerinden yasaklı olmaması gerekiyor.
 
Sabah

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.