Sosyal Medya

Güncel

Meclis Başkanı kim olacak?

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın 18 Şubat'ta TBMM Başkanlığı görevinden istifa edeceğini açıklamasının ardından, yeni Meclis Başkanlığı için Alev Dedegil, Numan Kurtulmuş ve Naci Bostancı ismi öne çıktı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni Meclis Başkanı için AK Partili ve MHP'li milletvekillerinin nabzını yoklaması bekleniyor.



Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı adaylığı açıklanmasının ardından TBMM BaÅŸkanlığı’ndan istifa edip etmeyeceÄŸi merak edilen Binali Yıldırım istifa edeceÄŸini açıklaması parti içi kulisleri hareketlendirdi. Yıldırım’ın, istifa tarihi olarak adayların il ve ilçe seçim kurullarına verileceÄŸi 19 Åžubat’tan bir gün öncesine, 18 Åžubat’a iÅŸaret etmesiyle birlikte parti içinde yeni TBMM BaÅŸkanı’nın kim olacağı ve seçim takvimi konusunda hareketlilik baÅŸladı. Daha önce Yıldırım’ın istifası durumunda yerine yapılacak seçimin 31 Mart sonrasına bırakılabileceÄŸi belirtilirken, gelinen son noktada bu durum yerine “Hemen seçim yapılır” görüÅŸüne bıraktı.

ÅžUBAT'IN SON HAFTASI SEÇÄ°M YAPILABÄ°LÄ°R

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, Yıldırım’ın 18 Åžubat’ta istifa etmesi durumunda TBMM BaÅŸkanlığı seçimi için adaylık baÅŸvuruları 19-23 Åžubat günleri arasında yapılacak. Seçim için turlar ise 24-28 günleri arasında gerçekleÅŸtirilecek. AK Parti yönetimi, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için TBMM’nin 14 Åžubat, 21 Åžubat ya da 28 Åžubat’tan itibaren 2 Nisan’a kadar tatile girebileceÄŸi yönünde seçenekli takvimler hazırlamıştı. Yıldırım’ın yerine hemen bir seçim yapılmasına kesin karar verilirse 24-28 Åžubat günleri arasında TBMM BaÅŸkanlığı seçiminin yapılarak, Meclis’in seçim sonrasına kadar çalışmalarına ara verilmesi yönünde karar alınması bekleniyor.

NACÄ° BOSTANCI Ä°SMÄ° ÖNE ÇIKIYOR

AK Parti kulislerinde Yıldırım’ın yerine kimin seçileceÄŸi konusunda isimlendirmeler yapılıyor. Yıldırım’ın yerine seçilecek en güçlü aday olarak AK Parti Grup BaÅŸkanı Naci Bostancı’nın adı öne çıkıyor. Bostancı’nın yanı sıra TBMM BaÅŸkanvekili Mustafa Åžentop, TBMM Anayasa Komisyonu BaÅŸkanı Bekir BozdaÄŸ ve AK Parti Genel BaÅŸkanvekili Numan KurtulmuÅŸ’ın da adı geçiyor. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın önümüzdeki günlerde milletvekillerinin görüÅŸünü alması bekleniyor.

BAÅžKANLIKTA SÜRPRÄ°Z Ä°SÄ°M

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya ise Ä°stanbul Milletvekili Alev Dedegil'in de baÅŸkanlık için adının geçtiÄŸi belirtti. Dedegil baÅŸkan olursa TBMM tarihinde ilk kez bir kadın BaÅŸkan olacak. Sarıkaya, eÄŸer Dedegil olmazsa, Numan KurtulmuÅŸ veya Naci Bostancı'nın TBMM'nin yeni baÅŸkanı olacağını belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.