Sosyal Medya

MGK'dan kararlılık mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı 5 saat sürdü. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapıldı.



Milli Güvenlik Kurulu (MGK), CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan baÅŸkanlığında toplandı.

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı 5 saat sürdü. Toplantının ardından yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamadan satırbaÅŸları ÅŸu ÅŸekilde:

Bazı ülkelerin firari terör örgütü mensuplarını iade etmekten kaçınmalarının kabul edilemez olduÄŸu belirtilerek iadelerin uluslararası hukukun ve sözleÅŸmelerin gereÄŸi olduÄŸu vurgulanmıştır.

GÜNEY SINIRLARININ GÜVENLİĞİ

Terörle mücadele harekatı kapsamında güney sınırlarımızda hudut güvenliÄŸini temin ve terör örgütlerinin milletimizin huzurunu kaçırmaya yönelik yöntemlerine karşı alınan tamamlayıcı tedbirler üzerinde durulmuÅŸ, tüm kurum ve kuruluÅŸlarımızın bu konuda dirayetle hareket ettiklerini memnuniyetle müÅŸahade edilmiÅŸtir.

Teröre ve terör örgütü mensuplarına verilen dış desteÄŸin kesilmesi yönündeki çaÄŸrımız bir kez daha tekrarlanmış, bütün terör örgütleriyle mücadelenin kesintisiz olarak sürdürüleceÄŸi güçlü ÅŸekilde ifade edilmiÅŸtir.

Ä°DLÄ°B, MÜNBÄ°Ç VE FIRAT'IN DOÄžUSU

Ä°dlib'de mevcut statünün korunması, Münbiç yol haritasının süratle uygulanması ve Fırat'ın doÄŸusu ile ilgili varılan mutabakatların gereÄŸinin yapılması hususundaki kararlı duruÅŸumuzun sürdürüleceÄŸi belirtilmiÅŸtir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.