Sosyal Medya

Güncel

Meral Akşener 2 yeri AK Parti ve MHP'ye bıraktı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Iğdır ve Ahlat'ta aday çıkarmıyoruz. Cumhur İttifakı'nın paydaşlarına sesleniyorum, oturun, anlaşın tek adaya düşürün' açıklamasını yaptı.



Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener, IÄŸdır'da ve Bitlis'in Ahlat ilçesinde aday çıkarmama kararı aldı. Kararı AK Parti ve MHP'ye çaÄŸrı yaparak duyuran AkÅŸener, "Oturun, anlaşın tek adaya düÅŸürün. Ä°ÅŸte bekayla ilgili Ä°YÄ° Parti'nin somut adımı." dedi.

AkÅŸener, partisinin genel merkezinde Türkiye- Yunanistan Nüfus Mübadelesi AnlaÅŸması'nın 96. yılı dolayısıyla düzenlenen konferans öncesi basın mensuplarına açıklama yaptı.

IÄžDIR VE AHLAT'TA ADAY ÇIKARMIYOR

AkÅŸener, IÄŸdır ve Ahlat'tan aday çıkarmayacaklarını belirterek, Cumhur Ä°ttifakı'nın ayrı ayrı aday çıkardığını anımsattı.

AkÅŸener, ÅŸunları söyledi:

"IÄŸdır sınır ÅŸehrimiz. Ahlat Osmanlı devletinden itibaren sembolik deÄŸeri çok yüksek bir ilçemiz. Biz aday çıkarmıyoruz. Cumhur Ä°ttifakı'nın paydaÅŸlarına sesleniyorum, oturun, anlaşın tek adaya düÅŸürün. Bizim IÄŸdır'da 5 bin 500'e yakın oyumuz var. Ä°ÅŸte bekayla ilgili Ä°YÄ° Parti'nin somut adımı. Ahlat'ta MHP'den belediye baÅŸkanı seçilmiÅŸ daha sonra AK Parti'ye geçmiÅŸ Mümtaz Bey var. Orada da 745 oyumuz, aday çıkarmıyoruz ve Mümtaz Bey'in seçilmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Cumhur Ä°ttifakı'nın paydaÅŸları beka konusunda çok samimiyseler IÄŸdır ile ilgili tedbir almalılar."

BÄ°NALÄ° YILDIRIM'IN Ä°STÄ°FASI

TBMM BaÅŸkanı ve AK Parti'nin Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı Binali Yıldırım'ın istifasının gündemde olduÄŸuna iliÅŸkin bir soruya AkÅŸener, ÅŸu yanıtı verdi:

"Çok doÄŸru bir davranış sergiledi. Sayın Yıldırım çok tecrübeli bir arkadaşımız ve çok önemli görevler üstlendi. Dolayısıyla yeni yetme bir görüntü içinde çemkirilmesi hep onun üzerinden incitilmesini ben kaldıramayacağını, buna uygun bir adım atacağına inandığımı söylemiÅŸtim. O hareketi yaptı. Gerçekten kendisine teÅŸekkür ederiz. Çünkü olmazdı. Bu saÄŸduyuyu gösterdiÄŸi için Ä°YÄ° Parti'nin bu konuda incitmeyen ama doÄŸruyu ortaya koyan tavrını deÄŸerlendirdiÄŸi için kendisine teÅŸekkür ediyorum. Türkiye bu konuda rahatlamış oldu."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.