Sosyal Medya

Güncel

Ä°YÄ° Parti krizi, CHP'de toplu istifa getirdi

CHP Parti Meclisi’nin Orhangazi ilçesinde belediye başkanı adayı gösterdiği, ancak ittifak görüşmelerinde seçime İYİ Parti adayıyla girilmesine karar verilmesinden sonra adaylığını geri çektiği Çetin Çoklar krizi büyüdü. Geri çekilen başkan adayı Çetin Çoklar partiden, ilçe başkanı Sevim Turan ve yönetimi ise görevlerinden istifa etti.



Ä°ttifak görüÅŸmelerinde Orhangazi’nin Ä°YÄ° Parti’ye verilmesinden sonra kriz çıkan CHP ilçe teÅŸkilatında ikinci deprem yaÅŸandı.
 
Parti Meclisi tarafından baÅŸkan adayı gösterilip, seçime Ä°YÄ° Parti ile girilmesi kararı verildikten sonra adaylığı geri çekilen Çetin Çoklar’ın partiden istifasının ardından, Ä°lçe BaÅŸkanı Sevim Turan ve yönetimi de görevden istifa etti. Turan istifasını yazılı basın açıklamasıyla duyurdu.
 
17 Aralık 2017 tarihinde yapılan olaÄŸan genel kurul toplantısında göreve geldiÄŸini ve kimsenin gönlünü kırmadan sürdürmeye çalıştığını belirten Turan, "Biz 31 Mart 2019 yerel seçim hazırlıkları yaparken CHP Genel Merkezi'nden gelen genelgeler doÄŸrultusunda çalışmalarımıza baÅŸladık ve devam ettik. Belediye baÅŸkan aday adayları müracaatında bulunan 2 deÄŸerli üyemizden bir tanesine Ä°l BaÅŸkanlığı MYK ve Parti Meclisi kararıyla görev tevdi edilmiÅŸtir. PM kararıyla görev tevdi edilen Çetin Çoklar, 14 Kasım 2018 tarihinde halkımızın karşısına çıkarak Bursa Ä°l BaÅŸkanlığında basına tanıtılmıştır. Gelinen bu noktada ise, ittifak görüÅŸmeleri çerçevesinde Orhangazi PM kararı hiçe sayılarak Ä°yi Parti ile görüÅŸmeler kapsamına alınmıştır ve Ä°YÄ° Parti’ye bırakılmıştır" dedi.
 
Turan, "YaÅŸadığımız bütün bu sürecin sonunda CHP kurumsal kimliÄŸine zarar vermemek adına ilçe baÅŸkanlığı görevimden istifa ediyorum. CHP üyeliÄŸim devam ediyor. Bir neferi olarak her zaman çalışacağım. Bizim yerimize yeni oluÅŸan bu durumda daha iyi çalışacağını düÅŸündüÄŸüm arkadaÅŸlarıma görev verileceÄŸini düÅŸünüyorum" diye konuÅŸtu.
 
CHP'de yaÅŸanan geliÅŸmeler ile birlikte CHP ilçe baÅŸkanının yanı sıra yönetim kurulunun da topyekûn istifalarını Ä°l BaÅŸkanlığına sunduÄŸu açıklandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.