Sosyal Medya

Güncel

Aday gösterilmeyen belediye başkanı: Genel merkezin kararını tanımıyorum

CHP tarafından yeniden aday gösterilmeyen Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, yeniden belediye başkanlığına talip olduğunu 4 ay önce CHP Genel Merkez yöneticilerine bildirdiğini söyleyen 'Ben sizin temsilcinizim, sesinizim, gözünüzüm onun için, Genel Merkezimizin aldığı bu kararı tanımıyorum' dedi.



CHP tarafından yeniden aday gösterilmeyen Kırklareli Belediye BaÅŸkanı Mehmet Siyam KesimoÄŸlu, Yayla Meydanındaki Atatürkevi önünde toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuÅŸmada, demokrasilerde en büyük gücün halk gücü olduÄŸunu söyledi.

Tezahüratlara karşılık, "Böyle yaparsanız aÄŸlarım, tıkanırım" diyen KesimoÄŸlu, "Diklenmeden dik durdum, sadece ve sadece halkın gücü karşısında bugün de saygıyla önünüzde eÄŸiliyorum." ifadesini kullandı.

Olumsuz tabloyu gerçekleÅŸtirenlerin bu kalabalıktan yükselen sessiz çığlığı duyması gerektiÄŸini ifade eden KesimoÄŸlu, Türkiye'nin Kırklareli'den yükselen bugünkü umut ve aydınlık ışığını beklediÄŸini belirtti.

Tekrar belediye baÅŸkanlığına talip olduÄŸunu 4 ay önce CHP Genel Merkez yöneticilerine bildirdiÄŸini söyleyen KesimoÄŸlu, "Ama 4 aydan bu yana gelinen nokta itibariyle yaÅŸanan sıkıntıların, eziyetlerin ne olduÄŸunu hepimiz gördük. Bunu ben hak etmiyorum, Kırklareli halkı hiç hak etmiyor. Ben sizin temsilcinizim, sesinizim, gözünüzüm onun için, Genel Merkezimizin aldığı bu kararı tanımıyorum. Kabul etmiyorum, içime sindiremiyorum çünkü ben demokrasi dedim, hak, hukuk, adalet dedim. GeçmiÅŸimde piÅŸmanlık duyacak bir yanlışım yok, bu irademi ortaya koyarken gücümü sizden aldım" dedi.

'BUNU KABUL ETMÄ°YORUM'

Kesimoğlu, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"2014 yılında genel baÅŸkanım bana bu görevi verdiÄŸinde milletvekilliÄŸini bıraktım, aday oldum sizler bu görevi yüzde 38'le bana verdiniz. 5 sene sonra ilk kez genel baÅŸkanımızla görüÅŸtüm, anketler yüzde 70, bu anketleri gösterdim. Ä°limizdeki sivil toplum kuruluÅŸlarının tamamına yakını bu iradelerini imzalarıyla ortaya koydular. MilletvekilliÄŸimde ön seçimlerde birinci sırada milletvekilleri oldum, bunda da ön seçim istedim çünkü ben demokratım. 'Onurumla oynamayın Kırklareli halkının iradesine ipotek koymayın' dedim. Kırklareli örgütümüzün yazılı beyanları, sözlü ÅŸifahi beyanları görmezden gelindi. Örgütün temennisini nasıl görmezden gelirsiniz. Kırklareli halkı 'KesimoÄŸlu' diyor, siz bu yanlış deÄŸerlendirmenizde Kırklareli halkının iradesine ipotek koydunuz, iÅŸte buna isyanım, bunu kabul etmiyorum."

CHP, Kırklareli Belediye BaÅŸkanlığına Mehmet Tuna Soykan'ı aday göstermiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.