Sosyal Medya

Güncel

CHP, belediye araçlarını PKK'lının cenazesine tahsis eden Karalar'ı aday gösterdi

CHP, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Zeydan Karalar'ı aday gösterdi. Karalar, belediye araçlarını PKK'lı teröristin cenazesine tahsis etmesiyle biliniyor.



CHP'nin Adana BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı olarak gösterdiÄŸi Zeydan Karalar'ın ismi hala baÅŸkanlığını yaptığı Seyhan Belediye BaÅŸkanlığı döneminde, belediyenin araçlarını PKK/YPG'li teröristin cenazesine tahsis etmesiyle anılıyor.

Karalar, 2016 yılında Suriye'de öldürülen YPG/PKK'lı Fatma Eylem AtaÅŸ'ın cenazesi için belediye cenaze aracı tahsis etmesiyle gündeme gelmiÅŸ, bu destek kamuoyunca tepkilere neden olmuÅŸtu.

BELEDÄ°YEYE AÄ°T ARAÇTA PKK'YI SÄ°MGELEYEN MALZEMELER

Adana ÅžakirpaÅŸa Cemevi'nde düzenlenen cenaze törenine, HDP'liler yoÄŸun katılım gösterirken, cenaze için CHP'li Seyhan Belediyesi'nin tahsis ettiÄŸi cenaze aracı kullanılmıştı.

Geçen yıl terörist Fatma Eylem AtaÅŸ'ı anma etkinliÄŸi de olaylı olmuÅŸtu. Adana Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü ekipleri, CHP'li Seyhan Belediye BaÅŸkanı Zeydan Karalar'ın araç tahsis ettiÄŸi teröristin Küçükoba Mezarlığındaki anma etkinliÄŸine bir grup terör örgütü yandaşına izin vermemiÅŸ PKK'yı simgeleyen bezlere ve diÄŸer malzemelere el koymuÅŸtu.

Karalar'ın talimatıyla, Ankara'da 10 Ekim 2015 günü yaÅŸanan bombalı saldırıda hayatını kaybeden, 102 kiÅŸiden Dilan Sarıkaya ile Erhan Avcı'nın cenazeleri için belediyenen cenaze araçları tahsis edildi.

Cenaze töreni, PKK propagandasına dönüÅŸtü. Cenaze törenine o dönem “Biz sırtımızı HDP'ye YPG'ye, PKK'ya dayadık” diyen HDP EÅŸbaÅŸkanı Figen YüksekdaÄŸ, EMEP Genel BaÅŸkanı Selma Gürkan, Tunus Halk Cephesi sözcüsü Hama Hammami'nin de katıldığı törende, CHP'li Seyhan Belediyesi'nin tahsis ettiÄŸi cenaze araçlarına PKK'nın bezlerinin asılması kamuoyunun büyük tepkisine neden olmuÅŸtu. PKK bezlerinin asıldığı araçlar, konvoy halinde saatlerce ÅŸehirde tur atmıştı.

O dönemde Karalar, tepkiler üzerine otoparkta bekleyen araçlara Türk Bayrağı asmıştı. Ancak, tahsis ettiÄŸi cenaze araçlarına PKK'yı simgeleyen bezlerin asılmasına tepki göstermemiÅŸti

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.