Sosyal Medya

Muhammed Emin Yıldırım Hoca'dan Alparslan Kuytul yorumu: Yaşananlar adalete olan itimadı sarsıyor

Siyer Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden İslam coğrafyasında ve Türkiye'de yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.



Spinoza’ya göre özgür bir devletin amacı, hürriyeti temin etmek ve herkese düÅŸünme ve düÅŸündüÄŸünü söyleme hürriyetini vermektir. Ne yazık ki Ä°slam coÄŸrafyalarında böyle bir imkân yok ve her geçen gün de yok olmaya devam ediyor...
 
Mescid-i Nebevî'de on kiÅŸi bir halka oluÅŸturup sohbet ederken bir görevli geldi ve hemen halkayı dağıtmamızı istedi. Peygamber mescidinde on kiÅŸinin bir araya gelmesi görevlileri rahatsız etmiÅŸti.
 
Biz umredeyken Alpaslan Kuytul tahliye edilmiÅŸ, kendisini sevenlere evinin önünde konuÅŸmak istemiÅŸ, siren seslerinin yüzünden konuÅŸamamış, ertesi günde savcının itirazı üzerine yeniden gözaltına alınmış...
 
Tüm bu olan bitenler adalete olan itimadı sarsmakta, güven duygusunu zedelemekte ve toplumda huzursuzluk oluÅŸturmak isteyenlerin ekmeÄŸine yaÄŸ sürmektedir. Yapılması gereken farklılıklara tahammül etmek, eleÅŸtirilerden korkmamak ve bedeli ne olursa olsun adaleti ikâme etmektir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.