Sosyal Medya

Güncel

İYİ Parti lideri Meral Akşener'den Tunç Soyer'e destek

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ve babasıyla ilgili tartışmalara değinerek, "Babadan oğula, suç geçmez; oğuldan babaya suç geçmez" dedi.



YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener, gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP ile yaptıkları ittifak hakkında açıklamalarda bulunan AkÅŸener, "BaÅŸkanlık seçiminden sonra ittifak zorunluluÄŸu oldu. Cumhur ittifakını iktidar partisi olarak tanımlamak normal. Åžahsıma 24 Haziran seçimlerinde söylenmedik söz kalmadı. 5 milyon oy aldık. Seçmenin büyük bölümü Millet ittifakına oy verdi. Yerel seçime gidiyoruz, muhtar belediye meclisi üyesi seçeceÄŸiz. 4 yıl daha seçim yok. Dolayısıyla Allah Allah nidalarıyla seçime gidilmesini anlamış deÄŸilim" dedi.

"BENÄ°M Ä°ÇÄ°N TUNÇ SOYER'Ä°N ADAYLIÄžININ BÄ°R MAHSURU YOK"

Tunç Soyer ile ilgili de açıklamalarda bulunan AkÅŸener, "12 Eylül mahkemelerini yaÅŸadım. Tunç Soyer için; babadan oÄŸula suç geçmez. Kendisine hiç 'Kimin oÄŸlu olduÄŸu' üzerinden kendisine eleÅŸtiri yöneltmedim. Nurettin Soyer bir vaka. Evladın iÅŸlediÄŸi suçtan babanın; babanın iÅŸlediÄŸi suçtan oÄŸulun sorumlu tutulamayacağı bizzat o dönem Alparslan TürkeÅŸ tarafından dile getirilmiÅŸtir. Biz ilkeler üzerinden ittifak yaptık" dedi. AkÅŸener, açıklamasının devamında ÅŸu ifadeleri kullandı:

"Soyer'in aile geçmiÅŸi üzerinden siyaset üretilmesine tebessümle yaklaşıyorum. Tunç Soyer üzerinden istismar bataklığı oluÅŸturacağını. CHP’lilere ifade ettim. Benim için Tunç Soyer'in adaylığının bir mahsuru yoktur. Åžahsen benim karşı duruÅŸ, dayatmanın tarafı olmadığımı söylüyorum. Ä°ÅŸbirliÄŸi yapılmış her yerde oy verilmesi için tarafımızdan yönlendirme yapılacak."

"BU ÇOK AYIP"

HDP ile ittifak iddiaları hakkında da konuÅŸan AkÅŸener, "Bu çok ayıp. Biz HDP ile ittifak yapmıyoruz ki... Ankara ortak adayı olarak Ankara’yı kazanacağı görünüyor" dedi.

TUNÇ SOYER'Ä°N BABASI NURETTÄ°N SOYER KÄ°MDÄ°R?

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı olarak gösterdiÄŸi Tunç Soyer'in babası Nurettin Soyer'in 12 Eylül 1980 darbesi döneminde Ankara Sıkıyönetim baÅŸsavcısıydı. MHP'nin kurucu Genel BaÅŸkan'ı Alparslan TürkeÅŸ'in 1981 yılında mahkemeye girdiÄŸi anda salondaki ülkücüler tek bir ağızdan Nurettin Soyer'e tepki için Ä°stiklal Marşı okumuÅŸtu.

0x0-tunc-soyerin-babasi-meshur-iskenceci-nurettin-soyer-1548602561974

Tunç Soyer'in babası Nurettin Soyer'in açtığı dava dolayısıyla TürkeÅŸ yaklaşık beÅŸ sene hapis yatmıştı. Nurettin Soyer'in MHP ve ülkücü kuruluÅŸlar davasında, 5 idam ve 9 müebbet verilmiÅŸ, 221 ülkücü de 36 yıl ile 10 ay arasında deÄŸiÅŸen hapis cezalarına çarptırılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.