Sosyal Medya

Güncel

İslam Kalkınma Bankası Pakistan'a borç petrol verecek

Pakistan milyarlarca dolarlık petrol ödünç alma anlaşması için çalışmalara başladı



Pakistan hükümeti, SıvılaÅŸtırılmış DoÄŸal Gaz'ı (LNG) ödünç almak için Ä°slam Kalkınma Bankası ile görüÅŸmelerde bulunduÄŸunu açıkladı. Ayrıca Suudi Arabistan’dan kurtarma paketi kapsamında 6 milyar dolar aldı.

Mali açıdan zorlanan Pakistan hükümeti, milyarlarca dolarlık petrol ve potansiyel olarak sıvılaÅŸtırılmış doÄŸal gaz ödünç alma düzenlemesine girmiÅŸtir.

Yetkililer, Ä°slami Kalkınma Bankası’nın, Ä°slam Ticaret Finans Kurumu programı kapsamında Pakistan’a 4,5 milyar dolar deÄŸerinde petrol vermeyi kabul ettiÄŸini söyledi.

Pakistan Maliye Bakanlığı danışmanı ve sözcüsü Khaqan Najeeb Pazar günü yaptığı açıklamada, "Pakistan ile Ä°slami Kalkınma Bankası arasında Uluslararası Ä°slam Ticaret Finansmanı Kurumu ile imzalanan anlaÅŸma halihazırda sona ermiÅŸtir ve Pakistan'a 3 yıl içinde 4,5 milyar dolarlık petrol ödeyecek" dedi.

Najeeb, anlaÅŸmanın yürürlüÄŸe girdiÄŸini ve ilk aÅŸamada 100 milyon dolar deÄŸerinde petrol alındığını söyledi.

Pakistan sözcüsü, aynı program kapsamında SıvılaÅŸtırılmış DoÄŸal Gaz'a (LNG) borç alma konusunda Ä°slam Kalkınma Bankası ile görüÅŸmelerde bulunduÄŸunu söyledi.

Ayrı olarak, Cuma günü, Pakistan Devlet Bankası Suudi Arabistan'ın üçüncü ve son dilimi olan 1 milyar dolar aldığını açıkladı.

Ekim ayında, Suudi Aabistan Pakistan için kurtarma paketi kapsamında 6 milyar dolar vermeye karar verdi. 3 milyar dolarlık ödemeler dengesi desteÄŸi ve petrol ithalatında ertelenmiÅŸ ödeme için 3 milyar dolar daha.

Kaynak: www.dunyabulteni.net

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.