Sosyal Medya

Güncel

Venezuela Dışişleri Bakanı, Trump'a sirk yöneticisi dedi

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, 'Çabalarımızı sirk yöneticisi Trump'ın üzerine yoğunlaştıracağız' dedi.



Russia Today'in (RT) Ä°spanyolca servisine açıklamalarda bulunan Venezuela DışiÅŸleri Bakanı Jorge Arreaza, ABD'nin Venezüella'daki darbe giriÅŸiminin 'arkasında' bulunmadığını, aksine, olaylara doÄŸrudan liderlik ettiÄŸini belirterek bundan böyle Venezuela hükümetinin çabalarını 'sirk yöneticisine', yani 'darbenin ana lideri' Trump ve temsilcileri üzerinde yoÄŸunlaÅŸtıracağını açıkladı.

Venezuela'ya yönelik ABD tarafından yapılan açıklamaların yanında, Ä°spanya, Fransa, Almanya ve Ä°ngiltere'nin devlet baÅŸkanı Maduro'dan '8 gün içerisinde yeni seçim açıklamasında bulunmasını' istemelerine de deÄŸinen Arreaza, "Her ÅŸeyden önce, bu durum en üst düzey bir müdahale. Ä°kincisi, küstahça ve üçüncüsü yapay" ifadelerini kullandı. Bolivarcı demokrasi, yalnızca Venezüella halkından destek ve tanınma bekler. DiÄŸer hükümetler bizi ilgilendirmez" ifadelerini kullandı.

MUHALEFET Ä°LE ANLAÅžMA KONUSU

Öte yandan, Venezuela yönetimi, Juan Gaido'nun liderliÄŸindeki muhalefete bütün kapıları kapatmış deÄŸil. Muhalefetle doÄŸrudan temas halinde olduklarını ve geçen Aralık ayında hükümetin muhalefetle bir anlaÅŸmaya varmak konusunda yakın olduÄŸunu hatırlatan Arreaza, muhalefetin görüÅŸmeleri sonlandırdığını, ancak Caracas hükümetinin yeniden iletiÅŸim kurmak için hazır olduÄŸunu belirtti.

Guaido destekçilerine de seslenen Arreaza, muhalefete 'müzakerelere gelmelerini ve ABD'deki üstlerinden izin almaları ve ortak gelecek konusunda siyasi bir yol inÅŸa etmek için birlikte çözüm aramaları' çaÄŸrısında bulundu ve "Ülkeye doÄŸrudan saldırarak ya da düÅŸmanlarıyla ortaklaÅŸarak Venezuela'da herhangi bir ÅŸeyi deÄŸiÅŸtirmek imkansızdır" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.