Sosyal Medya

40 yıllık tavuk firması konkordato ilan etti

Adana’da bölgenin ihracat şampiyonu olan 40 yıllık tavuk firması Garip Tavukçuluk, Adana 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak konkordato talep etti. Garip Tavukçuluk, konkordato talebinde artan faizler nedeniyle yükselen finansman maliyeti ve yem ham maddesi stokçuluğunu gerekçe gösterdi. Daha önce de sektörün öncü tavukçuluk şirketlerinden Keskinoğlu konkordato talep etmişti.



Bölgenin ihracat ÅŸampiyonu olan 40 yıllık tavuk firması Garip Tavukçuluk, yüksek faiz oranları ve yem ham maddesi stokçuluÄŸundan kaynaklı Adana 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne baÅŸvurarak konkordato talep etti. Ä°ÅŸlerini kaybetmek istemeyen iÅŸçiler ve yetkililer, açlıktan telef olma riskiyle karşı karşıya olan 3 milyon canlı tavuÄŸun olduÄŸunu belirterek firma önünde eylem yaptı.

Planlama Åžefi Serkan Dönmez, ekonomik sıkıntılardan dolayı konkordato talebinde bulunduklarını kaydederek, “Talebimiz kabul edildi fakat gerekli desteÄŸi alamadık. Sahada canlı hayvanlarımız mevcut fakat onlara maddi imkansızlıklardan dolayı yem gönderemedik. Onları yemsiz bırakmak zorunda kaldık. O hayvanların ölüm riski mevcut. Yaklaşık 650 çalışanımız ve bunların aileleri herkesin bir maÄŸduriyeti söz konusu. Bizim tek derdimiz firmamız kapanmasın.
çalışanlarımızdan memnunuz, insanlar burada ekmek yemeye devam etsin. Bu konuda devlet büyüklerimizden destek bekliyoruz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

garip-tavukculuk

'BURADA BÖLGENÄ°N Ä°HRACAT ÅžAMPÄ°YONU OLMUÅž BÄ°R FÄ°RMADAN BAHSEDÄ°YORUZ'

Firmada ÅŸef olarak çalışan Yılmaz Börçün de iÅŸçi ve iÅŸveren olarak aile ortamında çalıştıklarını ifade ederek, “Bu iÅŸverenler neden bu duruma geldi? Neden bankalar faizlerini bu kadar arttırdı? Neden yem hammadde stokçuları ortaya çıkıp da uçuk rakamlar çıkardı? Devletten istediÄŸimiz burada üretim olması. 40 bin kesimden 120 bin kesime çıkmış, devletine kaynak oluÅŸturmuÅŸ ve bu bölgenin ihracat ÅŸampiyonu olmuÅŸ bir firmadan bahsediyoruz burada. Basit bir fabrika deÄŸil burası” dedi.

garip-tavukculuk1

'Ä°ÅžVERENÄ°M, 'ELÄ°NÄ°ZE SAÄžLIK ARKADAÅžLAR BURAYA KADARMIÅž' DEDÄ° AMA BÄ°Z GÄ°DEMEDÄ°K'

Ä°ÅŸçilerden Ä°lhan Ünal ise çok üzgün olduklarını söyleyerek, “Biz iÅŸimizi, ekmeÄŸimizi bu fabrikaya borçluyuz ve bunları hak etmiyoruz. Bugün bana iÅŸverenim ‘elinize saÄŸlık arkadaÅŸlar buraya kadarmış’ dediler ama biz gidemedik. Bizim ekmeÄŸimizi aşımızı verdi bu insanlar. Devletimiz elini bizden çekerse biz ne yapacağız?” diye konuÅŸtu.

Yüzlerce iÅŸçi iÅŸverenlerinin yanında olduklarını söyleyerek firma önünde eylem yapıp yetkililerden yardım istedi. KAYNAK:Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.