Sosyal Medya

HDP İstanbul, İzmir ve Adana'da aday çıkarmayacak

HDP, 31 Mart'taki yerel seçimlerde İstanbul, İzmir ve Adana'da aday çıkarmama kararı aldı. HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, alınan kararı "Demokrasi güçlerinin işaret ettiği adaylara oy verilmesi için çalışmaları sürdüreceğiz. Diğer illeri çalışmalar tamamlanınca açıklayacağız" diyerek duyurdu.



HDP Sözcüsü Oluç, 31 Mart yerel seçimlerinde Ä°stanbul, Adana ve Ä°zmir'den adayı çıkarmayacaklarını açıkladı. HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, “HDP olarak demokrasi adına hak ve özgürlükler adına demokrasi, barış mücadelesinin güçlenmesi için kimi yerlerde fedakârlıklar yapma kararı aldık. Bu fedakarlığı ÅŸu, bu parti için deÄŸil Türkiye’deki demokrasi mücadelesi için yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde açıklayacağız” dedi.

3 BÜYÜKÅžEHÄ°RDE ADAY ÇIKARILMAYACAK

Belediye ve il meclislerine HDP logosu ve adaylarıyla gireceklerini anlatan Oluç, 3 büyükÅŸehirde belediye baÅŸkanlığı için aday çıkarmama kararı aldıklarını söyledi.

Oluç, bu illeri Ä°stanbul, Adana ve Ä°zmir olarak sıraladı, “Bu 3 ÅŸehirde HDP kendi logosu ile belediye baÅŸkan adayı göstermeyecek. Demokrasi güçlerinin iÅŸaret ettiÄŸi adaylara oy verilmesi için çalışmaları sürdüreceÄŸiz. DiÄŸer illeri çalışmalar tamamlanınca açıklayacağız” dedi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.