Sosyal Medya

ORC Araştırma: AK Parti ilk kez bir seçime bir çok yerde geriden başlıyor

Yerel seçimlere 63 gün kala, siyasi partiler adaylarının büyük çoğunluğunu duyurdu. Araştırma şirketleri de seçimler yaklaşırken yarışa katılacak partilerin oy oranlarına ilişkin tahminlerini açıklamaya başladı. ORC Araştırma Şirketi Genel Koordinatörü Mehmet Pösteki, hem geçen hafta sonuçlarını duyurdukları anketin detaylarını değerlendirdi hem de seçime ilişkin öngörülerini açıkladı.



Hafta içinde açıkladıkları ankete göre, Bursa ve EskiÅŸehir'in el deÄŸiÅŸtireceÄŸini ifade eden Mehmet Pösteki, Balıkesir ve Denizli'de Cumhur Ä°ttifakı ve Millet Ä°ttifakı'nın adaylarının baÅŸa baÅŸ bir yarış içinde olduÄŸunu belirtti. Pösteki, ekonomideki duruma atıf yaparak, "AK Parti kurulduÄŸu günden beri ilk kez bir seçime bir çok yerde geriden baÅŸlıyor, iÅŸi çok zor" ifadelerini kullandı.
 
RS FM'de yayınlanan Yavuz OÄŸhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan Pösteki, Ä°stanbul’daki durum için "Ä°stanbul'da Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun tanınırlık problemi her geçen gün azalıyor. Binali Yıldırım'ın meclis baÅŸkanlığı süreci sıkıntı yaratmaya baÅŸladı. Durum kafa kafaya" dedi.
 
Pösteki, ekonomideki dalgalı seyrin seçim sonucuna da etki edebileceÄŸini ve beklenmedik sürprizlerle karşılaÅŸabileceÄŸine deÄŸinerek, "AK Parti kurulduÄŸu günden beri ilk kez bir seçime bir çok yerde geriden baÅŸlıyor, iÅŸi çok zor" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.