Sosyal Medya

Güncel

Sisi ile Beşir arasında görüşme

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi bir günlük çalışma ziyareti için Mısır'a gelen Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir ile başkent Kahire'de görüştü.



Mısır CumhurbaÅŸkanı Abdulfettah es-Sisi ve Sudan Devlet BaÅŸkanı Ömer el-BeÅŸir baÅŸkent Kahire’deki Ä°ttihadiyye Sarayı’nda bir araya geldi.

Mısır resmi ajansı MENA'nın haberine göre, liderler ve heyetler arası görüÅŸmede iki lider Etiyopya tarafından Nil suları üzerinde yapılmakta olan Hedasi Barajı konusunda bir an önce anlaÅŸmaya varılmasının önemini vurguladı.

Mısır ve Sudan arasındaki iliÅŸkilerin derinliÄŸine iÅŸaret eden Mısır CumhurbaÅŸkanı Abdufettah es-Sisi, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik iliÅŸkilere deÄŸindi. 

Sudan'ın istikrar ve güvenliÄŸinde Mısır'ın rolünün önemine vurgu yapan Sudan Devlet BaÅŸkanı BeÅŸir ise "Sudan ve Mısır'ın geleceÄŸi birbiri ile alakalıdır. Mısır ile elektrik akımı ve tren yolu baÅŸta olmak üzere önemli ekonomik projelerimiz bulunuyor." dedi.   

GörüÅŸmelerde bölgesel geliÅŸmelerin ele alındığı özellikle de Suriye, Yemen ve Libya’daki krizin deÄŸerlendirildiÄŸi belirtildi.

Bir günlük çalışma ziyareti için bu sabah Mısır’a gelen Sudan Devlet BaÅŸkanı BeÅŸir’i, Mısır CumhurbaÅŸkanı Sisi Uluslararası Kahire Havaalanı’nda karşılamıştı.

BeÅŸir’in heyetinde Devlet BaÅŸkanlığı Ä°ÅŸleri Bakanı Fadl Abdullah Fadl, DışiÅŸleri Bakanı Ed-Derdiri Muhammed Ahmed ve Milli Güvenlik ve Ä°stihbarat Birimi BaÅŸkanı Salah Abdullah yer alıyor.

Sudan Devlet BaÅŸkanı Ömer el-BeÅŸir’in, 23 Ocak’ta Doha ziyareti çerçevesinde Katar Emiri Åžeyh Temim bin Hamed Al Sani görüÅŸmesinden 5 gün sonra Mısır’a gelmesi ise dikkati çekiyor.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.