Sosyal Medya

Güncel

Suudi Arabistan, milyarder iş adamını serbest bıraktı

Etiyopya Başbakanlık Ofisi, 1 buçuk yıldır Suudi Arabistan'da gözaltında bulunan milyarder iş adamı Muhammed Alamoudi'nin serbest bırakıldığını duyurdu.



Etiyopya kökenli Suudi iÅŸ adamı Muhammed Alamoudi, yaklaşık bir buçuk yıldır gözaltında tutulduÄŸu Suudi Arabistan'da serbest bırakıldı.

Etiyopya BaÅŸbakanlık Ofisince sosyal medya aracılığıyla yapılan açıklamada, Suudi Arabistan'da yürütülen yolsuzluk soruÅŸturması kapsamında gözaltına alınan Alamoudi'nin serbest bırakıldığı duyuruldu.

Açıklamada, BaÅŸbakan Abiy Ahmed'in geçen yıl Suudi Arabistan'a yaptığı ziyarette iÅŸ adamının durumunu da tartıştığı, Ahmed'in daha sonra Alamoudi'nin ülkesine dönmesi konusunda Etiyopyalılara güvence verdiÄŸi hatırlatıldı.

Kasım 2017'de gözaltına alınmıştı

Etiyopya'da 4 milyar dolarlık yatırıma sahip 71 yaşındaki Alamoudi, Suudi Arabistan'da Kasım 2017’de yapılan yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınmıştı.

Etiyopya'da doÄŸan, annesi Etiyopyalı ve babası Suudi Arabistanlı olan iÅŸ adamının ÅŸirketlerinin ülkede yaklaşık 50 bin kiÅŸiye istihdam saÄŸladığı belirtiliyor.

Almaoudi'nin Etiyopya'daki ÅŸirketi, madencilikten turizme, tarım endüstrisinden inÅŸaata kadar birçok alanda faaliyet gösteriyor. Alamoudi, ülkenin en iyi oteli olarak gösterilen baÅŸkent Addis Ababa'daki beÅŸ yıldızlı Sheraton Addis'in de sahibi.

Yaklaşık 10 milyar dolar servete sahip olan Alamoudi, Forbes dergisi tarafından dünyadaki en zengin ikinci Suudi Arabistan vatandaşı olarak gösteriliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.