Sosyal Medya

'Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu, AK Partili vekillerle o partiye geçecek'

Adı yeni parti iddialarıyla sıkça anılan Abdullah Gül'ün, eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ve isimleri belirtilmeyen bir grup AK Partili milletvekilleriyle, Temel Karamollaoğlu'nun Genel Başkanlığını yürüttüğü Saadet Partisi'ne geçecekleri öne sürüldü.



11. CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül ve eski BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nunbir grup AK Partili vekille birlikte Saadet Partisi'ne geçeceÄŸi iddia edildi.

Ä°ddialara Ankara siyaset kulislerinde 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarına dair senaryolar konuÅŸulmaya baÅŸlandı. Seçim sonuçlarının Meclis’te grubu bulunan 5 siyasi partiye etkileri olacak. Bunun yanı sıra bir süredir Ankara’da 31 Mart sonuçlarının yeni bir siyasi oluÅŸumun da kapısını arayabileceÄŸi konuÅŸuluyor. Bahsedilen oluÅŸum, uzun zamandır gündemde olan eski CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül ve eski BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nun da içinde yer alacağı söylenen yeni bir parti kurulacağı iddiası.

"AK Partili vekillerle geçecekler" iddiası

Tecrübeli siyasetçiler yeni bir partinin ancak seçim sonuçları ortaya çıktıktan sonra netleÅŸeceÄŸini söylüyor. Son günlerde artan kulisler ise yeni bir partiden çok mevcut bir partiye geçiÅŸi öngörüyor. Deneyimli bir siyasetçinin iddiasına göre, yeni bir parti kurulmayacak ama kökleri Refah Partisi’neuzanan Saadet Partisi bu yeni oluÅŸumun adresi olabilir. Åžu an Meclis’te 2 milletvekili bulunan Saadet Partisi’ne AK Partili bir grup milletvekilinin geçebileceÄŸi, kongre ile de içine yeni oluÅŸumu alan bir yönetim oluÅŸturulabileceÄŸi konuÅŸuluyor. Abdullah Gül’ün ise bu süreçte öncülük eden deÄŸil dışarıdan destekleyen bir pozisyonda olacağı ifade ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.