Sosyal Medya

Güncel

İsrail, Guaido'yu Venezuela'nın 'geçici başkanı' olarak tanıdı

İsrail, Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu ülkenin 'geçici devlet başkanı' olarak tanıdığını bildirdi.



BaÅŸbakan Binyamin Netanyahu, yayımladığı video mesajla, ülkesinin, Guaido'yu Venezuela'nın "geçici devlet baÅŸkanı" olarak tanıdığını belirtti.

Netanyahu açıklamasında, "Ä°srail de ABD, Kanada, birçok Latin Amerika ülkesi ve Avrupa ülkesine katılarak Venezuala'daki yeni yönetimi tanıdı." dedi.

Venezuela'da Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro, Filistinlilere karşı uyguladığı baskı ve ihlaller nedeniyle sık sık Ä°srail'e tepki gösteren açıklamalar yapıyordu.

Venezuela'da hafta içi muhalefet ve iktidar yanlılarının düzenlediÄŸi mitingler, ülke ve bölge açısından son derece önemli geliÅŸmelere neden olmuÅŸtu.

ÇoÄŸunluÄŸu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin BaÅŸkanı Juan Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini "geçici devlet baÅŸkanı" ilan etmiÅŸ ve ABD baÅŸta olmak üzere aralarında Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Åžili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala'nın da olduÄŸu bazı ülkeler tarafından Guaid "geçici devlet baÅŸkanı" olarak tanınmıştı. Türkiye, Meksika, Rusya, Küba, Çin ve Bolivya ise Nicolas Maduro hükümetine desteklerini yinelemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.