Sosyal Medya

Güncel

Antalya' 3 günde 5 hortum: Bilanço ağır

Antalya’da Perşembe günü Kemer, Kumluca ve Firike ilçelerinde yaşanan hortumun yaraları sarılmaya çalışılırken ikinci dalga dün geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2 kişinin hayatını kaybettiği Antalya’daki hortum felaketinde 2 binanın tamamen yıkıldığını, 21 ağır hasarlı, 208 az hasarlı olmak üzere toplamda 229 binada hasar tespiti yapıldığını açıkladı.



Sabah saatlerinde Kumluca ilçesi Salur mahallesinde ortaya çıkan hortum, 3’ü çocuk 5 kiÅŸiyi yaraladıktan sonra DoÄŸuya doÄŸru kaymaya baÅŸladı.
 
Saat 10.58 civarında Antalya merkez ve Havalimanını da içerisine alacak ÅŸekilde saatteki hızı 133 kilometreye ulaÅŸan hortum ve fırtına apronda iki otobüs 1 minibüsü devirdi. Aralarında yolcularında bulunduÄŸu 12 kiÅŸi yaralanırken 2 uçakta ve 1 polis helikopterinde hasar meydana geldi.
 
Çevre ve Åžehircilik Bakanı Murat Kurum, 2 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi Antalya’daki hortum felaketinde 2 binanın tamamen yıkıldığını, 21 ağır hasarlı, 208 az hasarlı olmak üzere toplamda 229 binada hasar tespiti yapıldığını açıkladı.
 
KUMLUCA'DA BAÅžLADI 
 
Dün saat 08.00 sıralarında Finike Hasyurt Mahallesi Kolaklar mevkiinde baÅŸlayan ve Kumluca’nın Salur Mahallesi’nde etkisini arttıran hortumda, çok sayıda sera ve portakal bahçesi zarar gördü. Hortumun etkili olduÄŸu alana ambulans, jandarma, itfaiye ve ASAT ekipleri gönderildi. Çıkan hortumda sera iÅŸçisi 3’ü çocuk, 5 kiÅŸi yaralandı. Yararlılar, Kumluca Devlet Hastanesi ve özel hastanede tedavi altına alındı. Hortumda enerji nakil hatları da zarar gördü. Kumluca Belediye BaÅŸkanı Yusuf Göven , hortumun geçtiÄŸi alanda incelemeler yaptı. Kumluca Ziraaat Odası BaÅŸkanı Hidayet Kökcei "Ä°lçemizde önceki gün hortum meydana geldi. Onun ÅŸokunu atlatamadan bugünde Salur Mahallemizde hortum meydana geldi. Ä°çinde bulunduÄŸumuz sera çok saÄŸlam bir sera, bunu bile yıktı. Yaklaşık 100 dönüm sera yıkıldı. Çok ÅŸükür can kaybımız yok" dedi.
 
Saat 10.20 gibi Mavikent ve Beykonak Mahallelerini etkileyen bir hortum daha meydana geldi. Hortumda yaralı ve can kaybı bulunmazken yine bazı seralar zarar gördü.
 
HAVALÄ°MANI'NI VURDU
 
Antalya saat 11:00 sıralarında Havalimanı’nı vuran fırtınayla yeniden gündeme geldi. Saatteki hızı 133 kilometreyi bulan hortum ve fırtına apronda bulunan içinde oylucarın olduÄŸu iki otobüs 1 minibüsü devirdi, park halindeki uçakları yerinden oynattı. Aralarında yolcularında bulunduÄŸu 12 kiÅŸi yaralanırken 2 uçakta ve 1 polis helikopterinde hasar meydana geldi. Yaralılara ilk müdahale havalimanı içerisinde bulunan 112 ekipleri tarafından yapıldı. Havalimanındaki hortumun ortaya çıkardığı manzara yolcuların cep telefonlarıyla saniye saniye görüntülendi. Antalya Valisi Münir KaraloÄŸlu ve Antalya BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Menderes Türel Havalimanına gelerek incelemelerde bulundu.


3 GÜNDÜR ANTALYA'DA 5'NCÄ° HORTUM VAKASINI YAÅžADIK'
 
Antalya Valisi Münir KaraloÄŸlu, hortumun etkili olduÄŸu havalimanındaki incelemenin ardından yaptığı açıklamada , "3 gündür Antalya’da 5’inci hortum vakasını bugün saat 10.58 civarında Antalya merkez ve Havalimanını da içerisine alacak ÅŸekilde yaÅŸadık. 133 kilometre saat hızında güney yönden esen bir fırtına ve hortum oluÅŸtu. Havalimanında maalesef iki otobüsümüz 1 tane de minibüsümüz, iki merdivenimiz devrildi. 2 uçakta ve 1 polis helikopterinde kısmi hasarlar var" dedi.
 
RÜZGARIN SAATTEKÄ° HIZI 133 KÄ°LOMETREYE ULAÅžTI 
 
KaraloÄŸlu "Hepimize geçmiÅŸ olsun. 3 gündür Antalya’da 5’inci hortum vakasını bugün saat 10.58 civarında Antalya merkez ve havalimanını da içerisine alacak ÅŸekilde yaÅŸadık. 133 kilometre saat hızında güney yönden esen bir fırtına ve hortum oluÅŸtu. Havalimanında maalesef iki otobüsümüz 1 tane de minibüsümüz, iki merdivenimiz devrildi. 2 uçakta ve 1 polis helikopterinde kısmi hasarlar var. Havalimanında yolcu otobüsümüzde içerisinde yolcularımız bulunduÄŸu otobüste 12 yaralı hastanelere sevk edildi. Bunlar içerisinde hayatı tehlikesi olan yok. Åžu anda Antalya Havalimanı hem geliÅŸ hem gidiÅŸ yönünde trafiÄŸe açık. Meteoroloji Bölge MüdürlüÄŸümüzden aldığımız bilgiler doÄŸrultusunda da ÅŸu anda havanın ağır kısmının geçtiÄŸini, fırtınanın doÄŸu ilçelerinde devam edeceÄŸini öÄŸrendik" dedi.
 
'CAN VE MAL KAYBI OLMADAN HEP BERABER YÖNETELÄ°M' 
 
"Antalya merkezde ve Antalya’nın batısında bugün ve yarın saÄŸanak yağışların ve düÅŸük hızda rüzgarlar ile devam edeceÄŸini biliyoruz" diyen KaraloÄŸlu, "Özellikle vatandaÅŸlarımızı uyarıyoruz. Uyarıları vatandaÅŸlarımıza sitelerimizden duyuruyoruz. Bizleri dikkate alsınlar, bu süreci can ve mal kaybı olmadan hep beraber yönetelim. Kentte vatandaşımızın oluÅŸan hasarını ve zararını belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz kam kurum kuruluÅŸlarımız sahada çalışıyor. Enerji nakil hatlarında oluÅŸan hasar dolayısı ile MuratpaÅŸa, Aksu ve Finike’de kısmi olarak enerji veremediÄŸimiz ilçeler var. CumhurbaÅŸkanımız BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanımızı arayarak bilgiler aldılar. Ben de Ä°çiÅŸleri Bakanımız ile görüÅŸtüm" açıklamasını yaptı.
 
 ETKÄ°LÄ° YAÄžIÅž
 
Dün sabaha hortumun yanısıra yaÄŸmur ve doluyla uyanan kentte bazı yollar su altında kalırken evlerde su baskınları oldu. Fırtına nedeniyle pek çok yerde aÄŸaçlar ve aydınlatma direkleri devrildi, tabelalar uçtu. Aralıksız yaÄŸan yaÄŸmur bazı cadde ve sokakları göle çevirdi. Onlarca araç suda kaldı, yayalar yürümekte güçlük çekti. Caddeler akan sular dereyi andırdı. Konyaaltı Ä°lçesi Liman Mahallesi’nde ise bazı evlerin zemin katını su bastı. VatandaÅŸlar binaya ayaklarına baÄŸladıkları poÅŸetle girdi ve kendi imkanlarıyla suyu tahliye etmeye çalıştı. Konyaaltı Sahili’nde ise yine dev dalgalar oluÅŸtu. Aşırı yağış nedeniyle çok az kiÅŸinin sokakta olduÄŸu görüldü.
 
BAZI EVLERÄ° SU BASTI
 
YaÄŸmur bir site içerisindeki 20’ye yakın evde su baskına neden oldu. Ä°ÅŸ yerlerinden evlerine geldiklerinde sular altında kaldığını gören vatandaÅŸlar, evlerine girebilmek için güçlük çekti. Antalya kent merkezinde dün gece ve bugün gün boyunca etkili olan saÄŸanak dolayısıyla, Güzeloba Mahallesi 2361 Sokak’taki Kültür Kent Sitesi’nde zemin katlarda bulunan 20’ye yakın daire su altında kaldı. VatandaÅŸlar, evlerinin içerisinde 25 santime kadar çıkan suyu kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalışsa da sonuç vermedi. Bazı vatandaÅŸlar iÅŸten evine döndüÄŸünde gördüÄŸü manzara karşısında ne yapacağını ÅŸaşırdı.



BABANIN EN ACI BEKLEYİŞİ 4. GÜNE GÄ°RDÄ°
 
Kemer ilçesinde 4 gün önce hortumda, bulunduÄŸu aracın dereye sürüklenmesiyle kaybolan 20 yaşındaki Kader Buse Acar’ı arama çalışmalarında 4. güne girildi. Baba Ahmet Acar, çalışmaları endiÅŸeli gözlerle izledi.
 
Kemer Sanayi Sitesi önünde baÅŸlayan arama çalışmalarına Jandarma Komando Özel AsayiÅŸ Komutanlığı ekipleri, Ä°l Jandarma Komutanlığı Sualtı ekibi, Ä°l Deniz Åžube MüdürlüÄŸüne baÄŸlı dalgıç polisler ve Ä°l Sahil Güvenlik Grup Komutanlığına baÄŸlı arama kurtarma timleri katılıyor. 20 kiÅŸiden oluÅŸan tim yaklaşık 150 metre geniÅŸliÄŸindeki AÄŸva Deresi’nde çalışmalarını sürdürüyor. Havanın yağışlı olması nedeniyle ekipler zaman zaman çalışmalarına ara verdi. Yağışın kesilmesiyle birlikte derenin her noktasını karış karış arayan ekipler, aracın düÅŸtüÄŸü yerden denize kadar çalışma yaptı.
 
BABA AHMET ACAR ÇALIÅžMALARI TAKÄ°P ETTÄ° 
 
Jandarma Sualtı ekibi, aramalarını öÄŸleden sonra dere üzerinde yapılan bentlerde yoÄŸunlaÅŸtırdı. Kumluca-Kemer karayolunun alt kısmında çaÄŸlayan ÅŸeklindeki büyük bentte ekipler suyun debisinin yüksek olması nedeniyle dereden karşıdan karşıya ip çekti. Üç koldan çekilen ipler sayesinde bir bot suya indirildi. Ä°p sistemini kurma çalışmalarına bölge halkı da destek verdi.
 
Bota binen iki dalgıç, çaÄŸlayanın olduÄŸu bölgede tehlikeye raÄŸmen arama yaptı. Bu esnada dalgıçların tehlikeli çalışmalarını Buse Acar’ın babası da takip etti. Bentin üzerine gelip çalışmaları takip eden Acar’ın bir hayli üzgün olduÄŸu gözlemlendi. Öte yandan çalışmaların kara, deniz ve dere yatağında olmak üzere 180 kiÅŸilik bir ekiple sürdürüldüÄŸü bildirildi.



FIRTINA AÄžAÇLARI KÖKÜNDEN SÖKTÜ 
 
Kentte etkili olan fırtına aÄŸaçları kökünden söktü. Devrilen aÄŸaçlar seyir halindeki iki aracın üzerine devrildi. Sabah saatlerinde baÅŸlayan fırtına, kent merkezinde hayatı adeta felç etti. SaÄŸanak ve doluyla birlikte saatte 50 kilometre hıza ulaÅŸan rüzgar, aÄŸaçları kökünden söktü. Kentin en iÅŸlek caddesi 100. Yıl Bulvarı üzerinde seyir halindeki olan iki otomobilin üzerine yüksekliÄŸi 10 metreyi bulan dev aÄŸaçlar devrildi. Araçlarda maddi hasar meydana gelirken, hafif yaralanan sürücüler de çevredeki vatandaÅŸların yardımıyla otomobillerden çıkartıldı. Bölgeye sevk edilen itfaiye ve belediye ekipleri, aÄŸaçları parçalayarak bulunduÄŸu yerden çıkarttı.
 
Sürücülerden Nuri Bekmez olay anını, "Yolda ilerlerken birden üstümüze devrildi. Çok ÅŸükür hafif atlattık" sözleriyle anlattı. TrafiÄŸin tek ÅŸeritli verildiÄŸi bulvar üzerinde yaÄŸmur ve doluya aniden yakalanan vatandaÅŸlar da, çareyi binaların altına sığınmakta buldu
 
HASTANEDEKÄ° HORTUM GÜVENLÄ°K KAMERALARINDA 
 
Kemer ilçesinde önceki gün etkili olan hortum hastanenin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Bir anda gelen hortum hastane içerisinde bir bölümü yıkarken acil servis önünde bekleyen bir kadın hortumdan korkuluklara tutunarak hayatta kaldı.
 
Antalya’nın Kemer ilçesinde üç gün önce öÄŸle saatlerinde etkili olan hortum hayatı adeta felç etti. Hortum nedeniyle Kemer Devlet Hastanesi otoparkında bulunan yaklaşık 20 araç zarar gördü. Acil servisin camları kırıldı. Kemer-Antalya yolu ise devrilen aÄŸaçlar nedeniyle kapandı.Hastanenin acil servisinin önünde yaÅŸananlar güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi. Kaydedilen görüntülerde hiçbir ÅŸeyden haberi olmayan vatandaÅŸların bir anda kaçışması ve ardından bir bölümün yıkılması dikkat çekiyor. Hastaneye gelen bir kadın ise merdivenlerde bulunan korkuluklara tutunarak 1 dakika sonra gelen hortumdan kurtuldu. Acil önünde eve gitmek için arabaların yanında bekleyen vatandaÅŸlar ise bir anda ne olduÄŸunu anlayamadan hortumun içinde kalıyor.



HEYELAN YOL KAPATTI 
 
Kumluca ilçesinde ÅŸiddetli yaÄŸmurların ardından bu kez heyelan etkili oldu. Heyelan nedeniyle 5 mahalleye ulaşım saÄŸlanan yolda çökme meydana geldi. Dere, Kuzca, Gölcük, Büyükalan ve Altınyaka Mahallelerini ilçeye baÄŸlayan grup yolu heyelan nedeniyle ekipler tarafından trafiÄŸe kapatıldı. Kumluca ilçesini Altınyaka üzerinden Antalya’ya baÄŸlayan yolun Üçoluk mevkiinde meydana gelen heyelan nedeniyle yoldan geçiÅŸlere izin verilmiyor.
 
FIRTINA CAMÄ° MÄ°NARESÄ°NÄ° YIKTI 
 
Fırtına ÅŸehir merkezinde bulunan bir caminin minaresini yıktı. Yıkılan minare sabah saatlerinde ekipler tarafından kaldırıldı. Antalya’da akÅŸam saatlerinde etkili olan fırtına ve saÄŸanak yaÄŸmur hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle çok sayıda aÄŸaç yerinden söküldü. MuratpaÅŸa ilçesi Güvenlik Mahallesi’nde bulunan Ä°smet Yüce Camii’nin minaresi de ÅŸiddetli fırtınaya dayanamayarak yıkıldı. Üst kısmı kopan minarenin düÅŸmesi esnasında kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. VatandaÅŸların ihbarı üzerine sabah bölgeye gelen itfaiye ve büyükÅŸehir belediyesi ekipleri vatandaÅŸların can güvenliÄŸi için caminin çevresini güvenlik ÅŸeridiyle kapattı. DüÅŸen minare ekiplerin çalışması ile kaldırıldı.
 
TARIM ALANLARI SULAR ALTINDA KALDI 
 
3 gündür etkisi sürdüren ÅŸiddetli yaÄŸmur sebebiyle Aksu ilçesinde bazı yollarda göletler oluÅŸtu. Ä°lçeye baÄŸlı Yurtpınar Mahallesin’den geçen olan AÄŸla Deresi ÅŸiddetli yaÄŸmur nedeniyle taÅŸtı. Derenin taÅŸması sonucu bir mahallenin yolu kapandı. Ä°lçenin bazı bölgelerinde buÄŸday tarlalarını su bastı, bir hayvan barınağı da suyun içinde kaldı. Yolda kalan bazı vatandaÅŸlara ise komÅŸuları ve itfaiye ekipleri yardım etti. Öte yandan Ä°lçe Jandarma ekipleri de taÅŸan derenin üzerine giderek güvenlik önlemi aldı. Mahallede yaÅŸayan vatandaÅŸlar da derenin üzerinde bulunan köprüye gelerek beklemeye baÅŸladı.
 
Mahalle Muhtarı Mehmet BaÅŸkaya ise yaptığı açıklamada, "2 gündür süren yaÄŸmurdan dolayı mahallemizde bulunan dere taÅŸtı. Can kaybımız yok. YaÄŸmurdan tarım alanlarımız ve seralarımız etkilendi. Yetkililer de burada çalışıyor. Derenin ıslahı ile ilgili de bir çalışmamız olacak" dedi.
 
AVUÇÄ°ÇÄ° BÜYÜKLÜÄžÜNDE DOLU ÇÄ°LEK SERALARINI VURDU 
 
Serik ilçesine baÄŸlı Belek Mahallesinde dün saat 16.00 sıralarında baÅŸlayan ve 2 dakika süren avuç içi büyüklüÄŸündeki dolu yağışı araçlara zarar verdi. Dolu yağışı sebebiyle bölgedeki bazı seralarda da hasar oluÅŸtu.
 
Dün sabah saatlerinde Kumluca’da baÅŸlayan ve 5 kiÅŸinin hafif yaralanmasıyla devam eden hortum öÄŸle saatlerinde havaalanında etkili oldu. Apronda bulunan bir servis otobüsü ve minibüsün devrilmesi sonucu 12 kiÅŸinin yaralanmasına sebep olan hortumun yaraları sarılmaya çalışılırken doÄŸuya doÄŸru kayan fırtına Serik ilçesine baÄŸlı Belek ve Kadriye mahallesinde etkili oldu. Biranda bastıran ve 2 dakika süren doluyla ÅŸoka uÄŸrayan site sakinleri ellerine aldıkları avuçiçi büyüklüÄŸündeki doluları sosyal medya hesaplarından paylaÅŸtı. Yine Serik ilçesine baÄŸlı Kadriye mahallesinde de etkili olan dolu örtü altı üretim tesislerini vurdu. Biranda bastıran dolu çileklerin ekili olduÄŸu seraları vuran dolu, naylonları yırtıp ekili olan çilekleri parçaladı. Zaman zaman görüÅŸ mesafesini sıfıra indiren dolu yağışından geriye kullanılamaz seralar ve ürünler kaldı.
 
BALIKÇI TEKNEKLERÄ° BATTI, TUR TEKNESÄ° SÜRÜKLENDÄ° 
 
Fıırtına Aksu Çayı’ndaki tekneleri vurdu. Balıkçı tekneleri batarken, içinde restoran bulunan bir gezi teknesi halatları kopunca sürüklendi.
 
Fırtına ve saÄŸanak yağış sebebiyle debisi yükselen Aksu Çayı’nda bulunan balıkçı tekneleri savruldu. 10’a yakın küçük balıkçı teknesi batarken önüne üç küçük tekneyi alan büyük tur teknesi halatı kopunca çayda sürüklenmeye baÅŸladı. Önüne üç küçük tekneyi de alan tur teknesini durdurmak mümkün olmadı. Ä°çinde kimsenin bulanmadığı tur teknesi bir süre sonra Aksu Çayının denizle buluÅŸtuÄŸu noktaya doÄŸru gözden kayboldu. Üç küçük tekne denize kavuÅŸurken tur teknesi 300 metre kala çayın kenarında durdu. Denize ulaÅŸan teknelerden bazıları kayalara çarparak dalganın ÅŸiddetiyle parçalandı. Bölgeye kurtarma ekipleri sevk edilirken, nehir kenarında bir teknenin içinden gelen sesi duyan sivil polisler tekkene mahsur kalan köpeÄŸi alıp kıyıya çıkardı.

YALAN KAYIP PAYLAÅžIMINA GÖZALTI 
 
SaÄŸanak yaÄŸmur ve fırtına sebebiyle sosyal medya hesabından 1 çocuÄŸun kayıp, 13 koyunun telef olduÄŸu bilgisini paylaÅŸan ÅŸahıs, paylaşımı asılsız çıkınca gözaltına alındı.
 
Edinilen bilgiye göre, G.A. isimli vatandaÅŸ sosyal medya hesabından Antalya’nın Aksu ilçesinde taÅŸan dere sebebiyle Yurtpınar Mahallesi’nde AÄŸlar Deresi’nde bir çocuÄŸun kaybolduÄŸu, 13 koyunun ise sele kapılıp telef olduÄŸu bilgisini paylaşıp ve ilgili kurumları tedbir almamakla suçladı. Paylaşım üzerine harekete geçen kipler yaptıkları araÅŸtırmada bölgede kayıp çocuk ya da telef olan hayvan bulunmadığını tespit etti ve konu savcılığa bildirildi. Savcılık talimatıyla harekete geçen jandarma G.A.’yı " yalan ihbarda bulunmak ve suç uydurmak" suçundan gözaltına aldı.
 
SERÄ°K'TE HORTUM BAZI SERALARDA HASARA SEBEP OLDU 
 
Serik ilçesi BoÄŸazkent Mahallesi’nde denizden gelen hortum ev, iÅŸ yeri, ahır ve seralara zarar verdi. Dün saat 13.00 sıralarında BoÄŸazkent sahilinde ÅŸiddetli yaÄŸan yaÄŸmur ve fırtına ile birlikte denizden karaya doÄŸru meydana gelen hortumda can kaybı olmazken, BoÄŸazkent Mahallesi’nde bazı iÅŸ yerlerinde camlar kırıldı. Öte yandan Ahmediye mevkiinde 3 evin çatısı, 3 ahır ve 6 sera, aÄŸaçlar, elektrik telleri ve traktör römorku hortumdan zarar görürken, sera içerisinde bulunan karpuz, domates ve biber fideleri telef oldu.
 
BoÄŸazkent Mahallesi’nde bulunan Hasan Yılmaz, “Aniden denizden gelen bir hortum seraları ve bazı evleri yerle bir etti. Büyük oranda maddi zarar oluÅŸtu. Ahır içerisinde bulunan hayvanlarda hortumdan etkilenirken telef olan hayvanımız olmadı.” dedi. Ayrıca Zırlankaya Mahallesi ve Yumaklar Mahallesi’nde de meydana gelen hortumdan dolayı seralarda maddi hasar meydana geldi.
 
KAÅž Ä°LÇESÄ° TOZ BULUTUNA ESÄ°R OLDU, ÇAMUR YAÄžDI 
 
Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı nedeniyle bölge toz bulutuna teslim oldu. Sabah saatlerinde gökyüzünden yaÄŸmur yerine adeta çamur yaÄŸdı. Toz bulutu yağışın etkisiyle çamur halinde yere inerken günlük hayatı olumsuz etkiledi. GörüÅŸ mesafesi yer yer 200 metreye kadar düÅŸerken, KaÅŸ’ın karşısında yer alan Yunanistan’ın Meis Adası gözden kayboldu.
 
Gördükleri manzara karşısında ÅŸaÅŸkınlığını gizleyemeyen birçok vatandaÅŸ hava ÅŸartları sebebiyle kapalı alanlarda kalmayı tercih etti. Yağışla birlikte özellikle araçların üzeri çamurla kaplandı. Bazı vatandaÅŸlar araçlarını suyla yıkadı, bazıları da oto yıkamacıya götürdü.

'2 BÄ°NA TAMAMEN YIKILDI, 229 BÄ°NADA HASAR TESPÄ°TÄ° YAPILDI'
 
Çevre ve Åžehircilik Bakanı Murat Kurum, 2 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi Antalya’daki hortum felaketinde 2 binanın tamamen yıkıldığını, 21 ağır hasarlı, 208 az hasarlı olmak üzere toplamda 229 binada hasar tespiti yapıldığını açıkladı.
 
Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Karaman’da bulunan Çevre ve Åžehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya’da yaÅŸanan hortum felaketine deÄŸinerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakan Murat Kurum 2 kiÅŸinin öldüÄŸü felakette hasar tespit çalışmalarının sürdüÄŸünü belirterek, "Antalya’da afetten hemen sonra Bakanlık olarak harekete geçtik. Ä°l MüdürlüÄŸümüz ekipleri hasar tespit, enkaz kaldırma çalışmalarına ivedilikle baÅŸladılar. Kemer, Finike ve Kumluca ilçelerinde ön hasar tespit çalışmalarına devam ediyoruz. Yaptığımız tespitlere göre, Kumluca’da 2 bina tamamen yıkılmış vaziyette. 21 ağır hasarlı, 208 az hasarlı olmak üzere toplamda 229 binada hasar tespiti yapılmış. Ekiplerimiz olay yerinde çalışmalarına devam ediyorlar" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.