Sosyal Medya

Güncel

Rusya ve Tunus arasında terörle mücadele zirvesi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Tunuslu mevkidaşı Hamis el Cihinavi, Libya'da terörle mücadele konusunu görüştü.



BaÅŸkent Tunus'ta bir araya gelen iki ülke dışiÅŸleri bakanları görüÅŸmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
Lavrov, Cihinavi ile görüÅŸmesinde, Libya'da terörle mücadele alanında iÅŸ birliÄŸini artırma konusunda uzlaÅŸma saÄŸlandığını söyledi.

Cihinavi ise Lavrov'la yaptıkları toplantıda, Tunus'un BM Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) daimi olmayan üye olarak seçilmesi konusunu dile getirdiÄŸini aktararak bunun gerçekleÅŸmesi durumunda Tunus'un hem Afrika'nın hem Arap dünyasının sesi olacağını ifade etti.

Ä°THALAT DA MASAYA YATIRILDI

Ülkesinin Rusya'yla olan ticaret dengesinde iyileÅŸtirme yapılması gerekliliÄŸini vurgulayan Cihinavi, Rusya'nın Tunus'tan ürün ithalatı için gereken kolaylığı göstereceÄŸine deÄŸindi.

Cihinavi, Tunus'un halihazırda Rusya'dan yaptığı ithalatın 1 milyar 400 milyon dinar (460 milyon dolar), ihracatın ise 61 milyon dinar (20.8 milyon dolar) seviyesinde olduğunu aktardı.
Tunus'un 2020-2021 dönemi için BMGK'ya daimi olmayan üyeliÄŸe seçilmesi için oylamanın haziranda yapılması bekleniyor. Oylamanın lehte olması durumunda Tunus 4. defa BMGK'ya daimi olmayan üye olarak seçilmiÅŸ olacak.

Lavrov, Cihinavi'nin daveti üzerine 2 günlük bir ziyaret kapsamında bugün Tunus'a gelmiÅŸti. (Sputnik)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.