Sosyal Medya

Güncel

İngiltere'den Maduro'ya: Ya seçim ya Guaido

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, "(Venezuela'da) 8 gün içinde yeni ve adil seçim ilan edilmezse, İngiltere, Guaido'yu siyasi süreci demokrasiye doğru taşıyacak geçici devlet başkanı olarak tanıyacak" dedi.



Ä°ngiltere DışiÅŸleri Bakanı Jeremy Hunt, Venezuela'da 8 gün içinde seçim ilan edilmemesi durumunda Ulusal Meclis BaÅŸkanı Juan Guaido'yu, bu ülkenin geçici devlet baÅŸkanı olarak tanıyacaklarını açıkladı.

Hunt, Twitter'dan paylaÅŸtığı mesajda, Venezuela'daki son seçimlerin "kusurlu" olduÄŸunu ileri sürerek, "Açıktır ki Nicolas Maduro Venezuela'nın meÅŸru lideri deÄŸildir." deÄŸerlendirmesini yaptı.

Ulusal Meclis BaÅŸkanı Guaido'nun Venezuela'yı "ileri götürecek doÄŸru kiÅŸi" olduÄŸunu savunan Jeremy Hunt, "8 gün içinde yeni ve adil seçim ilan edilmezse, Ä°ngiltere, Guaido'yu siyasi süreci demokrasiye doÄŸru taşıyacak geçici devlet baÅŸkanı olarak tanıyacak." ifadelerini kullandı.

Venezuela'da hafta içi muhalefet ve iktidar yanlılarının düzenlediÄŸi mitingler, ülke ve bölge açısından son derece önemli geliÅŸmelere neden olmuÅŸtu.

ÇoÄŸunluÄŸu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin baÅŸkanı Juan Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini geçici devlet baÅŸkanı ilan etmiÅŸ ve baÅŸta ABD olmak üzere aralarında Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Åžili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala'nın da olduÄŸu bazı ülkeler tarafından tanınmıştı. 

Türkiye, Meksika, Rusya, Küba, Çin ve Bolivya ise Nicolas Maduro hükümetine desteklerini yinelemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.