Sosyal Medya

Güncel

DSP liderinden Sarıgül açıklaması

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Mustafa Sarıgül'ün DSP'den aday olacağı iddialarına ilişkin, 'Partimizin de içinde görev yapmış ve yetişmiş bir arkadaşımız. Şişli halkı Sayın Sarıgül'ün DSP çatısı altında ak güvercinli mavi bayrağı altında seçimlere katılıp destek verme yönünde açıklaması olursa ya da bir görüşü olursa biz de DSP olarak kendilerinin bize başvurmasında herhangi bir sakınca görmeyiz' dedi.



DSP Genel BaÅŸkanı Önder Aksakal, Mustafa Sarıgül'ün CHP'den istifası ve DSP'den aday olacağı iddialarına iliÅŸkin açıklamalarda bulundu. Ä°HA'ya konuÅŸan Aksakal, "Sarıgül'ün siyasi anlamda nasıl bir karar vereceÄŸi konusu bizim öncelikle ilgi alanımızda deÄŸil. Kendileri bildiÄŸimiz kadarıyla DSP'nin 1999 yılında ÅžiÅŸli Belediye BaÅŸkanı olarak seçilmiÅŸti. Bülent Ecevit'le de siyaset yapmıştı. Son dönemde CHP'den belediye baÅŸkan aday adaylığı müracaatı olduÄŸunu kamuoyunun bildiÄŸi kadar biz de takip ediyoruz. GeldiÄŸimiz noktada anlaşılan o ki CHP'nin yerel seçimler süresinde adaylık açıklamalarını oldukça uzattığı konusunda ciddi eleÅŸtiriler var. Bunu televizyon programlarında bazı yorumcuların görüÅŸlerinden de anlıyoruz. Bu gerekçeyle partisinden istifa etmiÅŸ ve ÅžiÅŸli halkının önerileri doÄŸrultusunda bir karar vereceÄŸi konusunda açıklaması vardı" ifadelerini kullandı.

"SAKINCA GÖRMEYÄ°Z"

2009 yılında da Sarıgül'ün DSP'nin belediye baÅŸkanı olarak seçildiÄŸini hatırlatan Aksakal, ÅŸunları kaydetti: 
"Kendisi DSP'nin genel kültürüne, Ecevit'in ilkelerine yönelik yaklaşımlara yabancı deÄŸil. Partimizin de içinde görev yapmış ve yetiÅŸmiÅŸ bir arkadaşımız. ÅžiÅŸli halkı Sayın Sarıgül'ün DSP çatısı altında ak güvercinli mavi bayrağı altında seçimlere katılıp destek verme yönünde açıklaması olursa ya da bir görüÅŸü olursa bizde DSP olarak kendilerinin bize baÅŸvurmasında herhangi bir sakınca görmeyiz. Bunu da yetkili kurullarımızda gerek Merkez Yönetim Kurulumuzda, BaÅŸkanlık Divanımızda gerekse Parti Meclisimizde ciddi ÅŸekilde deÄŸerlendiririz."

“DSP'NÄ°N KAPASI AÇIK”

Aksakal, ÅŸöyle devam etti: "Bizde aday adaylarını yıldırmak diye politikamız yok, bizden aday olmak isteyen hangi partilimiz olursa hangi yurttaşımız olursa seçme ve seçilme hakkına sahip olan her Türk vatandaşının DSP'den aday adaylığı müracaatı yapma hakkı vardır bundan da mutluluk duyarız tabi ki. Sadece Mustafa Sarıgül Bey'e deÄŸil, bu kriterlere uyan tüm vatandaÅŸlarımıza DSP'nin kapısı açık."

"TERCÄ°HÄ° OLURSA..."

"Sarıgül'le bir görüÅŸmeniz oldu mu istifasının ardından ve olacak mı?" sorusu üzerine Aksakal, "Bundan öncesine dair bir görüÅŸmemiz yok ama bundan sonra olmayacak anlamına da gelmez. EÄŸer böyle bir tercihte bulunurlarsa elbette ki kendisiyle görüÅŸürüz" açıklamasında bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.