Sosyal Medya

Güncel

Meksika Venezuela'daki gelişmeler konusunda arabulucuğa hazır

Meksika, Venezuela'daki gelişmelere ilişkin tarafların talep etmesi halinde arabulucuk yapmaya istekli olduğunu bildirdi.



Prensa Latina ajansının haberine göre, Meksika Devlet BaÅŸkanı Andres Manuel Lopez Obrador, düzenlediÄŸi basın toplantısında bir soru üzerine, ülkesinin, Venezuela'da yaÅŸanan geliÅŸmelerle ilgili sorunun barışçıl çözümü için arabulucuk yapma konumunda olduÄŸunu söyledi.

Arabulucuk önerisinin, tarafların bu yönde talepte bulunmaları halinde hayata geçirilebileceÄŸini vurgulayan Obrador, "EÄŸer taraflar talep ederse güç kullanımı veya ÅŸiddete baÅŸvurulmadan diyalog için yardım etmeye en uygun konumdayız." ifadesini kullandı.

Venezuela'da önceki gün muhalefet ve iktidar yanlılarının düzenlediÄŸi mitingler ülke ve bölge açısından son derece önemli geliÅŸmelere yol açmıştı.

ÇoÄŸunluÄŸu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin BaÅŸkanı Juan Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini geçici devlet baÅŸkanı ilan etmiÅŸ ve baÅŸta ABD olmak üzere Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Åžili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmıştı.

Meksika, Türkiye, Rusya, Küba, Çin ve Bolivya ise Maduro hükümetine desteklerini yinelemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.