Sosyal Medya

Güncel

Akar'dan Jeffrey'e: Münbiç yol haritası süratle tamamlanmalı

Milli Savunma Bakanı Akar, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey'i kabul etti. Akar, Münbiç Yol Haritası'nın süratle tamamlanması yönündeki beklentiyi dile getirdi.



Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'i kabul etti. GörüÅŸmede Akar tarafından, ABD'nin terör örgütü YPG/PKK ile iliÅŸkisini sonlandırması ve Münbiç Yol Haritasının süratle tamamlanması yönündeki beklenti ifade edildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Akar'ın Jeffrey'i kabul ettiÄŸi görüÅŸmede, Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral YaÅŸar Güler'in de yer aldığı belirtildi.

GörüÅŸmede, Münbiç ve Fırat'ın doÄŸusu baÅŸta olmak üzere, Suriye'de son dönemde yaÅŸanan geliÅŸmelerin ele alındığı belirtilen açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

"Bakan Akar tarafından, uluslararası hukuk ve anlaÅŸmalardan kaynaklanan hak ve menfaatlerimizin korunması konusundaki kararlılığımız, ABD'nin terör örgütü YPG/PKK ile iliÅŸkisini sonlandırması ve Münbiç Yol Haritasının süratle tamamlanması yönündeki haklı beklentimiz, Suriye'nin toprak bütünlüÄŸüne olan duyarlılığımız ve iki ülkenin birlikte çalışarak sorunları çözebileceÄŸi yönündeki düÅŸüncelerimiz ifade edildi."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.