Sosyal Medya

Güncel

Maduro'dan Türkiye, Rusya ve Çin'e teşekkür

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ' Türkiye, Rusya ve Çin' e Venezuela’nın yasal olarak kurulmuş hükümetine verdikleri sağlam destek açıklamalarından dolayı müteşekkirim' ifadelerini kullandı.



Sosyal paylaşım hesabından yaptığı açıklamada, Venezuela'nın yalnız olmadığını vurgulayan Maduro, ÅŸu ifadeleri kullandı:

"Rusya, Çin, Türkiye ile diÄŸer hükümetler ve dünya halklarına, Venezuela'nın yasal olarak kurulmuÅŸ hükümetine verdikleri saÄŸlam destek açıklamalarından dolayı müteÅŸekkirim. Kararlı desteÄŸe teÅŸekkürler."
Venezuela'da önceki gün muhalefet ve iktidar yanlılarının düzenlediÄŸi mitingler ülke ve bölge açısından son derece önemli geliÅŸmelere yol açmıştı.

ÇoÄŸunluÄŸu muhalefetin elindeki Ulusal Meclis BaÅŸkanı Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini geçici devlet baÅŸkanı ilan etmiÅŸ ve baÅŸta ABD olmak üzere Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Åžili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmıştı.

Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro ise baÅŸkent Caracas'taki Devlet BaÅŸkanlığı Sarayı Miraflores'in balkonundan binlerce Venezuelalıya seslenmiÅŸ, ABD ile tüm iliÅŸkileri kestiÄŸini ve bu ülkenin diplomatlarına Venezuela'yı terk etmeleri için 72 saat süre tanıdığını açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.