Sosyal Medya

Güncel

Akif Beki / Al Maduro’yu vur Trump’a

Akif Beki - Karar



Sözcü Kalın, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın Maduro’ya ‘dik dur, seninleyiz’ telefonunu bir prensibe oturtarak duyurdu.
 
Amenna, seçimle gelen seçimle gitmeli, darbelere karşıyız...
 
Fakat etiketlediÄŸi “Hepimiz Maduro’yuz” kampanyasına ben dahil deÄŸilim, o kadar da uzun boylu deÄŸil.
 
Hele medyada bir müdafaa seferberliÄŸi, bir Maduro havariliÄŸi koptu ki evlere ÅŸenlik.
 
Bu ölümüne MaduroculuÄŸun tutarsızlığı, geçiÅŸtirilecek gibi durmuyor.
 
ABD’ye kim karşıysa yerimiz onun yanı olmalıymış.  Amerikan emperyalizmiyle kim savaşıyorsa onunla aynı tarafta olmak ahlaki bir zorunlulukmuÅŸ filan...
 
Duyan da az sonra Esad’la dayanışmaya çağıracaklar zannedecek.
 
Dayanışmaya çağırıyorlar ama burnumuzun dibindeki Suriye Esad’ıyla deÄŸil, dünyanın öbür ucundaki Venezuela Esad’ıyla.
 
Bu iki kafadardan dibimizdekini devirme operasyonlarına sınırsız destek meÅŸruyken, ötedekini yıkma faaliyetlerine seyirci kalmayı bile gayrimeÅŸru görmek, nasıl bir ilkesel tavırsa artık...
 
Birinde insan hakları aktivizmi, diğerinde emperyalizmle cihat duyarlılığı devreye giriyor.
 
Madem ölçü duruma göre deÄŸiÅŸebiliyor, tek geçerli kriter yok, aynı standardı her yerde uygulamak ÅŸart deÄŸil...Ne diye, Maduro’ya karşı Ulusal Meclis BaÅŸkanı’na arka çıkan Batı demokrasilerini çifte standartla eleÅŸtirirler ki?
 
Tarafımızı, CIA’nın kime karşı olduÄŸuna bakarak belirleyecektiysek Esad’ın eksiÄŸi neydi? Amerikan karşıtlığıysa Amerikan karşıtı...
 
Mesele Amerikancı müdahalelere karşı koymaksa, aynı müdahale Kuzey Kore’deki çatlağı da hedef alıyor. Kim Jong adlı ayarsız diktatörü savunmak da mı boynumuzun borcu?
 
Ya da Trump’a dümdüz gidiyor diye, Filipin halkına musallat olan sandıklı otoriter Duterte’yi ayakta tutmak için çırpınmak da mı, emperyalizmle mücadelenin bize bir emri?
 
Vicdansızların hepsi emperyalizmle savaÅŸ kahramanı birer cengaver maÅŸallah, aralarında neye göre ayrım yapıyoruz, anlatsınlar da bilelim.
 
DireniÅŸse, Esad da dış destekli isyana, demokrasiyi bahane eden Amerikan müdahalesine direndiÄŸi iddiasında.
 
Hegemonyaya kafa tutmaksa, alasını yapıyor Kuzey Kore’deki baÅŸ belası.
 
Küresel düzeni takmamaksa, seçilmiÅŸ Filipinler kralı Duterte’nin üstüne yok.
 
Birini tutup öbürüyle çatışmak, uluslararası camiayı berikinin ‘iç iÅŸim, egemenlik hakkım, kime ne’ dediÄŸi haydutluklarına karışmaya çağırmak, bir diÄŸerinin yasal görünümlü sultasına karşı giriÅŸimleri desteklemek neyle izah edilecek?
 
Halkının emdiÄŸi sütü burnundan getirmiÅŸ, kendi Nusret diyetinde semirirken soktuÄŸu sıkı rejimle vatandaÅŸlarına ortalama 15’er kilo verdirmiÅŸ, gül gibi ülkesini erite zayıflata beÅŸ parasız yangın yerine çevirmiÅŸ bir zalime mi kaldı emperyalizmle savaşımız?
 
Maduro perhizinin, yoksulluk ve safelet içinde perperiÅŸan süründürdüÄŸü Mısırlılara ÅŸiÅŸmanlamayı yasaklayan darbeci Sisi perhizinden farkı ne?
 
Kendisine baÄŸlı bilmem kaç milyon partizanına rejime sadakat karnesi dağıtmış, ekmeklerini peynirlerini karneyle verip karınlarını doyuruyor, halkın geri kalanına da aç biilaç çektiriyor....
 
Trump, yerine muhalefetin lideri Guaido’yu baÅŸkan olarak resmen tanıdı diye, bu acımasıza göÄŸsümü siper mi edeyim?
 
KomÅŸu latin devletlerinden AB Konseyi ve Avustralya’ya, bir düzine ülke daha, Meclis BaÅŸkanı’nı halkı temsile Maduro’dan daha yetkili kabul ediyor.
 
Göstermelik, dünyanın tanımadığı seçimlerle iktidara tutunan bir insafsızın nesini savunacaksınız?
 
Trump, Maduro’ya karşı diye mi?...
 
Popülist ÅŸarlatanlardan al birini vur diÄŸerine.
 
Ä°ki kötüden birini seçmek zorunda deÄŸilim, dinsizin hakkından imansız gelsin.
 

1 Yorum

  1. canan osman

    Ocak 25, 2019 Cuma 12:31

    sapla samanı iyice karıştırmış... amerika esad'a karşı savaşır ve esad'i devirmek için başka bir adamını öne surerse, hic şüphesi olmasın, esad'ı savunuruz... ama Amerika, esad'ın iktidarda kalmasi icin kendini yirtiyor. Beki bunu 8 senedir goremiyor mu?.. Saddam pisliktir; Ama, Irak'in mukadderatini amerika tayin edemez... Beki'de, bu ayrimi yapabilecek zeka yok mu?..

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.