Sosyal Medya

'ABD, darbe girişiminin arkasında değil tam önünde'

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, ABD'nin Venezüella'daki 'darbe girişiminin arkasında değil önünde olduğunu' ve bu durumu saklama gereği bile duymadığını belirtti.



Venezuela DışiÅŸleri Bakanı Jorge Arreaza, Twitter'dan, muhalefetteki Ulusal Meclis BaÅŸkanı Juan Guaido'yu "geçici devlet baÅŸkanı" olarak tanıyan ve tüm diplomatik iliÅŸkilerini kestikleri ABD'yi hedef aldı.

Bakan Arreaza, paylaşımında "ABD hükümetinin, Venezüella'daki darbe giriÅŸiminin arkasında deÄŸil, aksine öncülüÄŸünü yaparak, maske takmadan, gizlemeye bile gerek duymadan önünde olması dikkat çekici. (Darbeyi) Washington'da planladılar ve dünyadaki uydu hükümetlerine, aktörlerine talimatlar vererek açık bir ÅŸekilde uyguluyorlar" ifadelerini kullandı.

Venezüella'da dün muhalefet ve iktidar yanlılarının düzenlediÄŸi mitingler ülke ve bölge açısından son derece önemli geliÅŸmelere yol açmıştı.

ÇoÄŸunluÄŸu muhalefetin elindeki Ulusal Meclis BaÅŸkanı Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini geçici devlet baÅŸkanı ilan etmiÅŸ ve baÅŸta ABD olmak üzere Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Åžili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmıştı.

Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro ise baÅŸkent Caracas'taki Devlet BaÅŸkanlığı Sarayı Miraflores'in balkonundan binlerce Venezüellalıya seslenmiÅŸ, ABD ile tüm iliÅŸkileri kestiÄŸini ve bu ülkenin diplomatlarına ülkeyi terketmeleri için 72 saat süre tanıdığını açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.