Sosyal Medya

Güncel

Lübnan Komünist Partisi ABD'yi kınadı

Lübnan Komünist Partisi, "Halkın demokratik iradesiyle seçilmiş rejimi değiştirmek amacıyla farklı yöntemler kullanarak Venezuela'nın güven ve istikrarını bozmaya yönelik ABD girişimlerini kınıyoruz" açıklaması yaptı



Lübnan Komünist Partisi, "ABD'nin, Venezuela'nın güven ve istikrarına yönelik giriÅŸimlerini" kınayarak, Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro'ya destek mesajı verdi.

Parti'den yapılan yazılı açıklamada, "Halkın demokratik iradesiyle seçilmiÅŸ rejimi deÄŸiÅŸtirmek amacıyla farklı yöntemler kullanarak Venezuela'nın güven ve istikrarını bozmaya yönelik ABD giriÅŸimlerini kınıyoruz." denildi.

Açıklamada, "Venezuela'da birkaç ay önce de baÅŸarısız askeri darbeye destek veren Washington'un, Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro'nun rakibi olarak seçimlerde aday bile olamayan Ulusal Meclis BaÅŸkanı Juan Guaido'yu geçici devlet baÅŸkanı olarak tanıması, ülkede iç savaÅŸa çaÄŸrıdır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ABD'nin Venezuela'da kontrolü ele geçirme ve zenginliklerini çalma hedefiyle yönetimi deÄŸiÅŸtirmeye çalıştığı kaydedildi.

Lübnan Komünist Partisi'nin, Venezuela halkı ve Maduro liderliÄŸindeki yönetimle dayanışma içerisinde olduÄŸu vurgulanan açıklamada, ABD'nin kendi ekonomik ve siyasi krizlerini baÅŸka halklar üzerinden aÅŸmaya çalıştığı ifade edildi.

Venezuela'da Ulusal Meclis BaÅŸkanı ve muhalefet lideri Juan Guaido, Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro hükümetini tanımadıklarını belirterek, kendisini "geçici baÅŸkan" ilan etmiÅŸti.

ABD BaÅŸkanı Donald Trump da yaptığı açıklamada, Guaido'yu ülkenin "geçici devlet baÅŸkanı" olarak tanıdığını duyurmuÅŸtu. Bunun üzerine bazı ülkeler ABD ile aynı yönde karar alırken, aralarında Türkiye'nin de bulunduÄŸu bazı ülkeler ise bu karara tepki göstermiÅŸti.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.