Sosyal Medya

AB sözcüsü doğruladı: Esed o ülkelere giremeyecek

Avrupa Birliği diplomatlarının Suriye'ye girişlerinin yasaklanması üzerine, Avrupa'dan flaş bir hamle geldi. Avrupa Birliği Komisyonu, Beşşar Esed ve Suriyeli diplomatların diplomatik vizelerini iptal ettiğini duyurdu.



Avrupa BirliÄŸi Komisyonu, Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸÅŸar Esed ve Suriyeli diplomatların diplomatik vizelerini iptal ettiÄŸini açıkladı.

Avrupa BirliÄŸi Komisyonu, Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸÅŸer Esed ve Suriyeli diplomatların diplomatik vizelerini iptal etti. AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kojiancic, Esad rejiminin, bazı AB diplomatlarının Åžam'a giriÅŸ ve çıkışını saÄŸlayan çoklu vizelerini askıya aldığını doÄŸruladı.

Esed rejiminin vizeleri iptal edilmiÅŸtir

Avrupa BirliÄŸi (AB) diplomatlarının Suriye’ye girmesinin yasaklanması üzerine, Avrupa’dan karşı hamle geldi. Avrupa BirliÄŸi Komisyonu, Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸÅŸer Esed ve diplomatlarının Avrupa BirliÄŸi ülkelerine girmesini yasakladı. Yapılan açıklamada, “BeÅŸÅŸer Esed rejiminin vizeleri iptal edilmiÅŸtir” denilerek bütün diplomatik vizelerin iptal edildiÄŸi bildirildi.

AB komisyonu sözcüsü doÄŸruladı

AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kojiancic, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada, "Esed rejiminin (bazı AB diplomatlarının) çoklu giriÅŸ vizelerini askıya aldığı doÄŸru. Bu baÄŸlamda, AB olarak üye devletlerle iletiÅŸimimizi sürdürüyoruz. Amacımız bu kararın alanda yaptığımız önemli iÅŸleri etkilemesinin önüne geçmek." diye konuÅŸtu.

Suriye’nin AB diplomatları ve diÄŸer yetkililerine yönelik özel vizeleri iptal etmesiyle Beyrut ile Åžam arası seyahat koÅŸulları zorlaÅŸtı. AB yetkilileri bu durumun savaÅŸtan etkilenen halka yardım ulaÅŸtırma çabalarının önüne geçtiÄŸini savunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.