Sosyal Medya

Güncel

Zeybekci: Süreç Kocaoğlu adaylığını koyduğu zaman değişir

CHP'li Aziz Kocaoğlu'nun yerel seçimler için aday adaylığını değerlendiren AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, 'Kocaoğlu yüzde 50 ile seçilen bir belediye başkanı. Süreç adaylığını koyduğu zaman değişir' ifadesini kullandı. Zeybekci, 'Gümbür gümbür değil çisil çisil ama devamlı bir seçim kampanyası yapacağız' dedi.



Yerel seçim çalışmaları kapsamında ilçe turlarına devam eden Zeybekci, konuk olduÄŸu TV 35'te Alev Olgay'ın sorularını yanıtladı.

Zeybekci, "55 gün oldu, o kadar günde seçim kampanyası olarak baÅŸlamadık. Zaten ziyaretler, nezaket ziyaretleri ÅŸeklinde baÅŸladık. Hala da öyle devam ediyoruz. Oy oranı, oy miktarı filan zerre umurumda deÄŸil. Onun peÅŸinde deÄŸilim ama insanlarımızdan aldığım bu pozitif yaklaşım, bize bakışları, gülümsemeleri, fotoÄŸraf çekilme talepleri illa ki 'kahvemi, çayımı içmeden bırakmam' muhabbetlerinin aşırı derece artmış olması inanın bana bir gösterme" diye konuÅŸtu.

Ä°zmirlilerden kendisine deÄŸil Ä°zmir'e oy istediÄŸini dile getiren Zeybekci, ÅŸöyle devam etti:

"Hep ÅŸunu söylüyorum; Ä°zmirli'den, Ä°zmirli hemÅŸehrilerimizden, Ä°zmir'in her noktasındaki insanlarımızdan ‘oyunuzu bana verin' veya ‘bize verin' demeyi onlara yapılan bir saygısızlık olarak görürüm. Ben böyle bir ÅŸey demeye gelmedim, kimsenin oyunu da istemiyorum sadece ÅŸunu söylüyorum; diyorum ki ‘Oyunuzu Ä°zmir'e verin, Ä°zmir'in menfaatlerine, Ä°zmir'in geleceÄŸin, oyunuzu kendinize verin' diyorum. Ä°zmir'i Ä°zmirliler kurtaracak, ortak akıl kurtaracak, ortak hikayemiz kurtaracak. Ä°zmir bunu yaptıktan sonra geri kalan ÅŸeyleri ÅŸu anda sayılan tüm problemlerinin tamamı inanın belirli bir takvimde hepsinin kolaylıkla çözüldüÄŸünü hep birlikte göreceÄŸiz."

'GÜMBÜR GÜMBÜR DEĞİL ÇÄ°SÄ°L ÇÄ°SÄ°L BÄ°R SEÇÄ°M KAMPANYASI'

Seçim çalışmaları çerçevesinde izleyecekleri seçim kampanyası hakkında da bilgiler veren Zeybekci, kampanyalarının klasik bir seçim kampanyası olmayacağını söyledi.

Ä°nsana, çevreye, hastaya, çocuÄŸa saygılı ve iletiÅŸim alanlarının tamamının kullanılarak bir seçim kampanyası olacağını dile getiren Zeybekci, "Gümbür gümbür bir seçim kampanyamız hiç olmayacak. 30 ilçemiz dışında metropolde de çok daha fazlasını yapacağız. Ana caddelerinde ve sokaklarında dolaÅŸmadığım hiç bir ilçe kalmayacak. Ama metropole geldiÄŸiniz zamanda günde 78 saat yürüyerek çalışacağım. Yürürken de yanımızda o ilçemizin adayı, ilçe baÅŸkanımız olacak üç kiÅŸi gezeceÄŸiz. 810 saat rahat yürüyebilirim o konuda bir problemim yok. Sadece vatandaÅŸlarımızla beraber olmak, onlarla Ä°zmir'i paylaÅŸmak, onlara Ä°zmir'i anlatmak, geleceÄŸin dünyasındaki, çocuklarımızın dünyasındaki Ä°zmir'in nerde olması gerektiÄŸini anlatmak, o sevdamızı, hikayemizi anlatmak… Onlarla beraber seçim kampanyamızda yapacağımız ÅŸey bu. Böyle gümbür gümbür zangır zangır ÅŸeyler deÄŸil ama çisil çisil ama devamlı" ifadelerini kullandı.

'1 NÄ°SAN SONRASI 3 AYLIK BÄ°R UYKUSUZLUK DÖNEMÄ°MÄ°Z OLACAK'

1 Nisan itibariyle Ä°zmirlilerin teveccüh gösterip kendilerine hizmet etme fırsatı vermeleri halinde yoÄŸun bir çalışma temposuna gireceklerine iÅŸaret eden Zeybekci, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"1 Nisan'dan sonra inÅŸallah Ä°zmir'imizin bu yönde bir kararı olduktan sonra, 3 aylık bir uykusuzluk dönemimiz olacak. 36 ay aralığında. Önce Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimizle koordineli bir ÅŸekilde bir yol haritası belirlemek, hiyerarÅŸi belirlemek ve bunu belirdikten sonra icraata geçmek. Bu arada da 9 ay içerisinde ‘Bu ÅŸehirde evet çok ÅŸey deÄŸiÅŸti' diyecek algıyı mutlaka oluÅŸturmanız gerekiyor ki ÅŸehriniz sizlere moral ve kamuoyu desteÄŸi vermeye devam etsin. O 9 ay süresinde Ä°zmir'e gelmeyenlerin 9 ay sonra geldiklerinde ‘Åžimdi biz ‘Ä°zmir'de bu problemler var mı' diye bir ÅŸey oluyoruz ya onlar da öyle diyecekler; nasıl yani? Bu kadar sürede bunlar nasıl yapılabildi. Ä°zmir'e mi geldik dedirteceÄŸiz."

'SEÇÄ°LENÄ° HOÅž GÖRDÜM SEÇENDEN ÖTÜRÜ'

Zeybekci, "5 yıl sonra nasıl bir Ä°zmir hayaliniz var" sorusuna ise ÅŸöyle yanıt verdi:

"Problem anlamında ÅŸuanda konuÅŸtuÄŸumuz hiç bir ÅŸeyi, Ä°zmir 5 yıl sonra konuÅŸmuyor olacak. Ä°zmir'in problemleri 25 yıllık süreçte çok köklüdür, çok zordur, çok ihmal edilmiÅŸtir. Bütün kalbimle, inancımla söylüyorum; ihmal edenler ÅŸunlar bunlar ÅŸu görüÅŸlü siyasi parti filan deÄŸil, onun derdinde deÄŸilim. KardeÅŸim ben Ä°zmir'in derdindeyim. Ä°zmir'in bir fotoÄŸrafını çekiyorum ve realite ortaya koyuyorum. Åžundan, bundan, ÅŸu yaptı, bu yaptı deÄŸil. Hani diyorlar ya ‘Yaradılanı hoÅŸ gördüm yaradandan ötürü' bu sözümü ne olur çok iyi alın ve bunun da çok iyi bir ÅŸekilde anlaşılmasını istiyorum. Yanlış anlaşılma ihtimali de olabilir. ‘Seçileni hoÅŸ gördüm seçenden ötürü.' Onu milletimiz tekrar tekrar seçerek göreve getirdiyse başımla beraber, ama bu problemleri de hep beraber görelim onun için kimseye karşı siyaseten öyle bir ÅŸey içinde olmayacağım. Alıştığınız bir tarzım olmayacak."

'Ä°NSANIN BOÄžAZINA BÄ°R YUMRUK TIKANIYOR'

Kentte birçok çözülmesi gereken sorunlar olduÄŸunun altını çizen Zeybekci, "Alt yapı problemleri çok yoÄŸun, ÅŸehrin en göz bebeÄŸi olan alanlarda, her yerde. Kanalizasyonun olmadığı yer olur mu? 4.5 milyonluk bir ÅŸehrin katı atıklarının daÄŸlara taÅŸlara atıldığı bir ortamda ben bunları duyduÄŸum zaman aklıma geldiÄŸi zaman insanın boÄŸazına bir yumruk tıkanıyor kalıyor nasıl yani diyorsun. Bunları nasıl söylersin baÅŸkalarına benim ÅŸehrimde ulaÅŸtırma daha doÄŸrusu trafikle ilgili çok problemlerimiz, çocuklarımızla ilgili çok problemlerimiz var. Gençlerimizle ilgili sorunlar var spor salonları yok, spor alanları yok, yüzme havuzları yok. Pazar yerlerimizle ilgili sorunlarımız çok fazla çok yüksek seviyede pazar yeri problemimiz var bunlarla ilgili inÅŸallah 4 Åžubat'ta bunların hepsinin çözümünü ortaya koyacağız" açıklamasında bulundu.

'CHP'NÄ°N ADAYINDAN BANA NE?'

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ä°zmir adayını henüz açıklamamasına iliÅŸkin Zeybekci, "Müsaadenizle ÅŸöyle cevap vereyim; Bana ne! CHP'nin aday tespitiyle ilgili bölüm beni ilgilendirmez hakikaten, ama kim çıkacağı, kim gelirse gelsin biz bildiÄŸimizi okuyacağız, kim gelirse gelsin biz Ä°zmir'e, Ä°zmirli hemÅŸehrilerimize gelecekte görmek istediÄŸimiz Ä°zmir sevdamızın projelerini anlatacağız ve bunu birlikte yapacağız. Kim gelirse gelsin, ben onlara da söyleyeceÄŸim o olacak, geldikten sonra da, oyunuzu ne olur CHP'ye, AK Parti'ye, MHP'ye, Ä°YÄ° Parti'ye, HDP'ye deÄŸil; oyunuzu Ä°zmir'e verin diyorum" dedi.

'KOCAOÄžLU Ä°LE KÄ°MSEYÄ° ÇEKÄ°ÅžTÄ°RMEDÄ°K, MERAK ETMESÄ°NLER'

Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Aziz KocaoÄŸlu'nu ile belediye baÅŸkanlığına hemen hemen birlikte baÅŸladıklarını dile getiren Zeybekci, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Aziz Bey ile biz devamlı konuÅŸuyoruz ki! Yani 15 yıldan beri, çünkü belediye baÅŸkanlığına hemen hemen beraber baÅŸladık, rahmetli PiriÅŸtina'nın vefatından çok kısa bir süre o geldi göreve 2004'ten sonra ve biz Ege Belediyeler BirliÄŸinde Ege'li bir belediye baÅŸkanı olarak da. Ki Ä°zmir Belediye BaÅŸkanı da aynı zamanda Ege'nin abisi sayılır. Öyle bir görevi de vardır. Yani genel itibariyle Ege'de bir ÅŸey de vardır. O anlamda bir iliÅŸkimiz vardır kendisiyle. Dün de gelinlik fuarında beraberdik, çok da güzel bir fuar, iyi bir fuar. Artık bir marka olmuÅŸ on üçüncüsü düzenleniyordu, bir defile de vardı. Öyle sosyal, kendi aramızda özel konularda konuÅŸtuk. Kimseyi çekiÅŸtirmedik merak etmesinler."

Zeybekci, "AK Parti ile CHP arasında yaÅŸanan polemik konusunda olmamasını tercih ederim. Dedim ya Aziz KocaoÄŸlu bu ÅŸehirde yüzde 50 ile seçilen bir belediye baÅŸkanıdır. Adaylığını koyduÄŸu zaman deÄŸiÅŸir, o vasfı kalkıyor onu da söyleyeyim, ama bizim için o konuda bir sıkıntı olmaz. Yüzde 50 ile seçilmiÅŸ olan milletin iradesi tarafından 5 yıl boyunca görevlendirilmiÅŸ olan bir süreç yaşıyor. Millete olan saygımızdan ona karşı da herhangi bir ÅŸeyimiz olmaz ama bu süreçte herhalde bir diyalog yaÅŸandı öyle. Ben taraftar deÄŸilim" dedi.

'BUNDAN SONRA BU SORUYA CEVAP VERMEYECEĞİM'

"Ä°zmirlilerin hayatlarına müdahale edileceÄŸi gibi bir kaygıları var. Böyle bir kaygıları olmalı mı?" sorusuna iliÅŸkin ÅŸunları söyledi:

"Böyle bir ÅŸey asla kimsenin aklından bile geçmemeli, zaten bu da tartışılmamalı. Yani yazıklar olsun diyorum bunu hala Ä°zmir'de tartışma konusu haline getirmek üzere gayret edenlere bunun ile ilgili hakikaten bir ÅŸeyler sarf edenlere diyorum ki; 'yazık yapmayın Allah aÅŸkına' Ä°zmir'in problemi bu deÄŸil. 21. yüzyıldayız, Ä°zmir'deyiz. Ä°zmir'de bunu hala tartışma konusu haline getirmiÅŸ olmak Ä°zmir'e yapılan en büyük haksızlıktır. Konuyu tartışmıyorsunuz, Ä°zmir'i konuÅŸmuyorsunuz, Ä°zmir'in geleceÄŸi ile ilgili hayallerinizi, sevdanızı, projelerinizi Ä°zmir'in önüne getirmekten bırakıyorsunuz diyorsunuz ki farklı ÅŸey tartışalım. Ben zaten bundan sonra böyle bir soruya asla cevap da vermeyeceÄŸim."

31 Mart seçim günü baÅŸarıya ulaÅŸacaklarına iÅŸaret eden Nihat Zeybekci, "Biz milletimizin tabiki vereceÄŸi oylarla ilgili söylediÄŸim, bize vereceÄŸi oy deÄŸil Ä°zmir'e vereceÄŸi oy önemli. Ä°zmir'e vereceÄŸi oy geçerli. 1 Nisan sabahı inÅŸallah güneÅŸ Anadolu'ya Ä°zmir'den doÄŸacak. 31 Mart akÅŸamı inÅŸallah o zeybek, Konak Meydanı'nda oynanacak. Ve Ä°zmir'imiz için bence iyi olacak. Ä°zmir'in kazanacağı bir noktada mutlaka her beraber olacağız" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.