Sosyal Medya

Güncel

Çin'den Venezuela açıklaması

Çin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada 'Çin tarafı, Venezuela hükümetinin, ülkenin ulusal egemenlik, bağımsızlık ve istikrarını korumaya yönelik çabalarını destekliyor, Venezuela'ya dış müdahaleye karşı çıkıyor' denildi.



Çin DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, Venezuela'daki geliÅŸmelere iliÅŸkin, ülkenin ulusal egemenlik, bağımsızlık ve istikrarını korumaya yönelik çabalarını desteklerini belirterek, "Çin, Venezuela'ya dış müdahaleye karşı çıkıyor." açıklamasını yaptı. 

ÇÄ°N, DIÅž MÜDAHALEYE KARÅžI

Bakanlık Sözcüsü Hua, baÅŸkent Pekin'de basın toplantısı düzenledi. Venezuela'daki mevcut geliÅŸmeleri takip ettiklerini kaydeden Hua, tarafları mantıklı ve soÄŸukkanlı hareket etmeye çağırdı. Hua, "Çin tarafı, Venezuela hükümetinin ülkenin ulusal egemenlik, bağımsızlık ve istikrarını korumaya yönelik çabalarını destekliyor, Venezuela'ya dış müdahale karşı çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Öteden beri baÅŸka ülkelerin içiÅŸlerine müdahale etmeme prensibini takip ettiklerini dile getiren Hua, uluslararası toplumun bu konuda birlikte yararlı ÅŸartlar oluÅŸturmasını umduklarını ifade etti.

Sözcü, Venezuela'nın tüm taraflarının siyasi ayrılıklarını diyalog ve istiÅŸareyle çözmesini, ÅŸiddetli çatışmalardan kaçınmasını ve normal düzene dönmesini umduklarını belirtti. 

Hua, diÄŸer yandan ABD ve Venezuela'nın batı yarımkürenin önemli ülkeleri oldukları ve geleneksel iliÅŸkilere sahip olduklarına dikkati çekerek, "iki ülkenin karşılıklı saygı, eÅŸitlik ve içiÅŸlerine karışmama temelinde iliÅŸkilerini ele almasını temenni ettiklerini" vurguladı.

Bu durumun hem iki ülke hem de Amerika kıtasının yararına olduÄŸunu kaydeden Hua, "Vurgulamak istediÄŸim ÅŸey, dış yaptırımlar ve müdahaleler durumu daha da karmaşıklaÅŸtırır ve gerçek sorunun çözümüne yarar saÄŸlamaz. Venezuela'nın istikrar ve kalkınmasını sürdürmesi tüm tarafların çıkarlarınadır." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.