Sosyal Medya

Kürsü

Mahmut Toptaş: İslami ilim, kalem ve silahtan başka çıkar yolun kalmadığı bir dönemde yaşıyoruz

Mahmut ToptaÅŸ- Milli Gazete



Ä°lk inen ayetler, bizim ilk önce neyi nasıl yapacağımızı gösterir.
 
“Ä°slam’ın Ä°lk Emri Oku” diye Türkçe kalıp cümle haline gelen bu özlü söz, Alak Suresi’nin ilk ayetinin “Yaratan Rabbinin adıyla oku” diye baÅŸlamasından çıkmıştır.
 
Yüreklerin paramparça olduÄŸu, ülkelerin ordularıyla, zayıf ülkelerden harp yoluyla gasp ve hırsızlık yaptığı ve bunu da BirleÅŸmiÅŸ Milletler hukuku olarak onayladığı, gözlerden yaÅŸ, ciÄŸerlerden kanın aktığı, yeryüzünden gökyüzüne yanan yüreklerin çığlığının çıktığı bir dönemde, Ä°slami ilim, kalem ve silahtan baÅŸka çıkar yolun kalmadığı bir dönemde yaşıyoruz.
 
Ama durumumuz, Sevgili Peygamberimizin durumundan daha kötü deÄŸil.
 
Kafir yöneticilerin, Mekke Parlamentosu’nda, bütün alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin, evine baskın yapılarak öldürülmesi kararı alanların, ÅŸerrinden korunması için Rabbinin izniyle Medine’ye hicret eden Sevgili Peygamberimizin Medine’ye giriÅŸini, Yusuf Aleyhisselam’ın neslinden, Ä°srail oÄŸullarından, Beni Kaynuka’ Yahudilerinin hahamı olan Husayn isimli zat anlatır:
 
“Peygamber (Allah’ın selamı onun üzerine olsun) Medine’ye gelince insanlar koÅŸarak onu görmeye gittiler.
 
KoÅŸarak gidenler arasında ben de vardım. Ben onun yüzünü araÅŸtırdım. Bildim ki, onun yüzü yalancı yüzü deÄŸildi. Ondan ilk duyduÄŸum söz:
 
“Selamı yayınız,
 
Yemek yediriniz,
 
Akrabalık bağlarını kuvvetlendiriniz,
 
İnsanlar uyurken gece namaz kılınız,
 
Ve cennete selam/selametle giriniz.”
 
(Tirmizi Sünen, K. Sıfat’ül-Kıyamet ve’r-Rikak bab 42, Ä°bni Mace, Sünen, K. Ä°kamet’üs-Salat, bab 174, K Et’ıme, bab 1, Nesai, Hakim Müstedrek, Ahmed Müsned, Abdullah bin Selam hadisi)
 
Haham Husayn hemen Müslüman olur ve Sevgili Peygamberimiz onun adını Abdullah bin Selam olarak deÄŸiÅŸtirir.
 
Ä°ran’ın, Kudüs’ün fethinde bulunur ve Hicri 43, miladi 663 yılında Medine’de vefat eder. (Allah ondan razı olsun)
 
Dikkat ediniz, Sevgili Peygamberimizin ilk söyledikleri ÅŸu anda sekiz milyar insanın her birinin mayasında saklı olan fıtri, tabii, insani özelliklerdir.
 
Ä°nkarla, gavurlukla üstleri kapatılsa bile, herkesin iç dünyasının hoÅŸlandığı ÅŸeylerdir.
 
Bu hafta yayınlanan  istatistiÄŸe göre, 26 ÅŸahsın elindeki para, üç milyar sekiz yüz bin insanın elindekinden fazla imiÅŸ.
 
Ä°ÅŸte kapitalist kafirlerin koyduÄŸu kanunlar ancak bunu meydana getirir.
 
Sevgili Peygamberimiz, toplumun en fazla ihtiyacı olan kaynaşmayı sağlayacak selamla başlıyor Medine hayatına.
 
Her milletin kendine göre selamlaÅŸması vardır. Ama Sevgili Peygamberimiz devam ediyor:
 
“Yemek yediriniz”
 
Selamla, canların selameti, muhabbeti, kaynaşması sağlanırken yemekle, zengin akraba, arkadaş ve komşularla muhabbeti artırırken fakir akraba, arkadaş ve komşularla tenlerin gıdası sağlanarak kaynaşma meydana gelir.
 
“Akrabalık baÄŸlarını kuvvetlendiriniz” derken “Sıla-i Rahm” gerçekleÅŸir ve zengin-fakir bütün akrabalarla, hediyeler vererek, ziyafetler çekerek, görüÅŸerek, sofra ve sohbetlerde bir araya gelerek, telefonlarla, mesajlarla hal hatır sorarak baÄŸları kuvvetlendirmek istenir.
 
Gece namazında riya yoktur. Kimse sizin namaz kıldığınızı görmediÄŸinden yalnız Allah rızası için kılındığından, gündüzün ağır yükünü taşımak için Allah’tan güç takviyesi olduÄŸundan gece namazına dikkatimizi çekmiÅŸtir.
 
Bütün bunları baÅŸaranların selametle, meleklerin selamıyla, dünyanın bütün cefasından, belasından, hastalığından, fakirliÄŸinden, azgınlığından… kurtularak cennete gireceÄŸini müjdelerken iyi, güzel, alıcı, toplayıcı, gönül çekici ÅŸeylerden bahsetmemizi de gösterir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.