Sosyal Medya

Güncel

Bakan Selçuk, 'Özel Yetenekliler Eğitimi' Çalıştayı'na katıldı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğü ile Çocuk Vakfı iş birliğinde gerçekleştirilen 'Özel Yetenekliler Eğitimi' Çalıştayı’na katıldı.



MEB Özel EÄŸitim ve Rehberlik Genel MüdürlüÄŸü ile Çocuk Vakfı iÅŸ birliÄŸinde "Özel Yetenekliler EÄŸitimi" Çalıştayı gerçekleÅŸtirildi. BaÅŸkent ÖÄŸretmenevi'nde düzenlenen çalıştayın açılışında konuÅŸan Milli EÄŸitim Bakanı Selçuk, özel yetenekli öÄŸrenciler konusunun çok uzun yıllardan beri herkesin emek verdiÄŸi bir mesele olduÄŸunu belirterek, “Strateji ve taktik konusunda gerçekten çok emek var, çok birikim var, çok çalışma var. Çocuk Vakfı'nın oluÅŸturduÄŸu zemin bizim için çok önemli, çünkü orası sadece Çocuk Vakfı'nın birikimi deÄŸil Türkiye'nin birikimi. Bu nedenle baÅŸta Mustafa Ruhi Åžirin Hocam olmak üzere orada emeÄŸi geçen herkese ÅŸükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Ä°HA'nın haberine göre Bakan Selçuk'un ardından kürsüye gelen Çocuk Vakfı BaÅŸkanı Mustafa Ruhi Åžirin ise 2023 EÄŸitim Vizyonunun özel yetenekliler açısından önemine iÅŸaret ederek, bu alanda Türkiye'de ilk defa 3 ana baÅŸlık çerçevesinde 14 hedef ortaya konulduÄŸuna dikkat çekti.

Åžirin, Bakan Selçuk'un bu baÅŸlıkların daha da geniÅŸletilmesi düÅŸüncesinden hareketle söz konusu çalıştayın gerçekleÅŸtirildiÄŸini belirtti ve sözlerine söyle devam etti:

"DOÄžACAK ÇOCUKLARIMIZ Ä°ÇÄ°N DE KOZALAR ÖRÜLEBÄ°LÄ°R"

“Peki doÄŸacak çocuklar için ülke ne yapacak, ne yaptı, doÄŸacak çocuklar için ne hazırladık? Ä°ÅŸte bu nedenle bizim ortak bir dile ihtiyacımız var, bununla ilgili de ortak bir yol haritasına. Türkiye bu birikime sahip, dünya tecrübesinden de yararlanabiliriz ve hiçbir eksiÄŸimiz yok bu nedenle. EÄŸer bu yol haritası bizi bu alanla yüzleÅŸtirirse, o zaman en azından sadece doÄŸmuÅŸ çocuklarımız için deÄŸil, doÄŸacak çocuklarımız için de yeni kozalar örülebilir. Sayın Bakanımıza biz bu desteÄŸi sonuna kadar vereceÄŸiz, arkadaÅŸlarımızla bu destekle hep yanlarında olacağız”

Sözlerinin sonunda Hodding Carter'ın bir sözünü paylaÅŸan Åžirin, “Çocuklarımıza vermeyi umabileceÄŸimiz iki kalıcı miras vardır, biri kökleridir, öbürü de kanatları. Ama çocuklarımız hep tek kanatla uçuruldu. Evet, çocuk ruhunu ve çocuk hakkını kanatlandıran günlerin yakın olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.