Sosyal Medya

Güncel

Rusya Facebook ve Twitter'a karşı savaş başlattı

Rusya, Amerikan sosyal ağlarına hükmetmek istiyor. Medya düzenleyicisi Roskomnadzor Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Twitter ve Facebook aleyhinde idari işlem başlattıklarını ve Rusya yasalarına uymadıklarını söyledi.



Rusya, Amerikan sosyal aÄŸlarına hükmetmek istiyor. Medya düzenleyicisi Roskomnadzor Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Twitter ve Facebook aleyhinde idari iÅŸlem baÅŸlattıklarını ve Rusya yasalarına uymadıklarını bildirdi.

Ä°dari prosedürler baÅŸladı. Her iki ÅŸirket de kovuÅŸturma tehdidi altında. Rusya, Rus kullanıcıların verilerinin ulusal bölgede depolanmasını gerektiÄŸini açıkladı. Rus BaÅŸkonsolosu Alexander Jarov, Facebook ve Twitter sosyal aÄŸlarını yöneten ÅŸirketlerin, Rus kullanıcılarının kiÅŸisel verilerinin Rusya'da depolanması gerekliliÄŸi hakkındaki diplomatik taleplerinin, resmi kanallardan yanıtlandığını söyledi.

"PARA CEZASI VERÄ°LECEK”

Alexander Jarov verilen yanıtların, mevzuatın ÅŸimdiki veya gelecekteki uygulaması hakkında detaylar içermediÄŸini sözlerine ekledi. Sosyal aÄŸları yöneten ÅŸirketlerin, idari sorumluluÄŸu taşıması gerektiÄŸini umduklarını dile getirdi. BaÅŸka bir deyiÅŸle, bir para cezası uygulanacağını söyledi.

Rus makamları, 2016 yılında, Rus kullanıcılarının Rus topraklarında verilerini depolayan yasaya uymayı reddeden profesyonel sosyal ağ Linkedin'in engellenmesini emretmişti. Rusya'da Linkedin'e2016 yılından beri erişilemiyor.

Rusya MedyaDüzenleme Kurulu (Roskomnadzor ) , Nisan 2018'de, ÅŸifreli Telegram mesajlaÅŸma programını engellemeye çalıştıktan sonra, Facebook'u engelleme niyetini de açıklamıştı.

10 Ocak'ta Roskomnadzor, BBC'yi IŞİD'in fikirlerini yaymakla suçladı. O zamandan beri Roskomnadzor, programları soruÅŸturmanın bir parçası kabul ederek kalıcı olarak izlediÄŸini açıkladı.

Kaynak: Le Parisien

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.