Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Marketlerde halkımızı sömürenlerden hesabını sorarız

Cumhurbaşkanı Erdoğan market ve mağazalardaki fahiş fiyatların, ekonominin iyi yöndeki sinyallerine rağmen düşüş göstermemesine tepi gösterdi herkesi vicdana, insafa ve ahlaka davet ettiğini belirtti.



Türkiye CumhurbaÅŸkanı ve AK Parti Genel BaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, TOBB Ä°kiz Kuleler Konferans Salonu'nda düzenlenen Ekonomi Åžurası'nda konuÅŸtu.
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan "Rakamlar ortada, ama bakıyorsunuz fiyatlarda deÄŸiÅŸim yok, hala vatandaşımı nasıl soyacaklarının peÅŸindeler. Birilerinin 'piyasanın ÅŸartları' kılıfı ile fırsatçılığa yönelmesi gerçekten çok üzüntü vericidir. Böyle dönemler karı artırma deÄŸil, belki biraz kısma dönemidir. Bu marketlerde halkımızı sömürenlerden hesabını sorarız." dedi.
 
Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın konuÅŸmalarından satır baÅŸları;
 
Bu çatı altında bir araya geldiÄŸimiz kardeÅŸlerimiz piyasa dediÄŸimiz mekanizmanın canlı temsilcileridir. GeçtiÄŸimiz 16 yılda ülkemizi 3,5 kat sizlerle büyüttük. Ä°ÅŸadamlarımızı, yatırımcılarımızı dış dünyaya sizlerle birlikte açtık. Ä°ÅŸ yapılmasının önündeki engelleri sizlerle birlikte kaldırdık.
 
Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sizlerle birlikte yükselteceÄŸiz. 
 
Yeni nesillere 2023 ve 2071 vizyonumuzu sizlerle birlikte emanet edeceÄŸiz. Ticarette de, siyasette de baÅŸarının sırrı inanç ve mücadele.
 
Döviz kurunda baÅŸlayan ve ekonomiyi tehdit eden sıkıntıların aşılması için gereken tedbirleri sizlerle birlikte uygulamaya koyduk. Türkiye'nin en büyük sorunu dışarısı deÄŸil kendi içindeki kıfayetsizlerdir.
 
Biz ülke ve millet olarak çok güçlü bir müktesebata sahibiz. Bu konuda çok önemli çalışmalar yapmış bilim insanlarımız bulunuyor.  2019'u Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı ilan ettik. Osmanlı iktisadi sistemini en adil, en verimli ÅŸekilde kurmuÅŸtu. Pek çok alanda Avrupa'nın önündeydi.
 
MARKETLERDE FÄ°YATLAR DÜÅžMÜYOR
 
Ülkemizin geçtiÄŸimiz yıl yaÅŸadığı ekonomik dalgalanmada bazı kesimler iyi imtihan vermedi.
 
Mal ve hizmet fiyatlarındaki akıl ve ahlak dışı artışların üzerinde hep birlikte düÅŸünmeliyiz.
 
Devlet bu süreçte reel sektörün ve milletimizin üzerindeki yükleri azaltmak için elinden geleni yaptı. 
 
Devlet, teÅŸviklerle, yapılandırmalarla, muafiyetlerle elinden geleni fazlasıyla yapmıştır. Buna karşılık birilerinin fırsatçılığa yönelmesi çok üzmüÅŸtür.
 
HESABINI SORARIZ
 
Son dönemde yaÅŸanan hadiseler karşısında kendimizi sorguya çekmek zorundayız.
 
Faiz oranları düÅŸmüÅŸ, enflasyon belli oranda düÅŸmüÅŸ buna raÄŸmen bakıyorsunuz marketlerde fiyatlar hala yüksek. Bunun ahlaki temeli olabilir mi?
 
Rakamlar ortada, ama bakıyorsunuz fiyatlarda değişim yok, hala vatandaşımı nasıl soyacaklarının peşindeler.
 
Birilerinin 'piyasanın ÅŸartları' kılıfı ile fırsatçılığa yönelmesi gerçekten çok üzüntü vericidir.
 
Böyle dönemler karı artırma deÄŸil, belki biraz kısma dönemidir.
 
Bu marketlerde benim halkımı sömürme mücadelesini devam ettirenler varsa bunun hesabını sorma görevi de bizimdir ve hesabını sorarız. Bunlar krizi fırsata çevirme sözünü yanlış anlamışlar.
 
Rusya ile kriz yaÅŸadığımızda ihracatçımız yeni pazarlara yöneldi, böylece ihracatımız hep arttı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.