Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: Onlar yol ve dava arkadaşı olmadılar, yolda bıraktılar

Partisinin Ordu Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, isim vermeden sert çıkarak, "Ne çektiysek hesabi olanlardan çektik. Onlar yol ve dava arkadaşı olmadılar, yolda bıraktılar. Yola çıktık, milletvekili oldular, belediye başkanı oldular, bakan oldular, ama trenden indiler. Trenden inenler de bir daha zaten bu trene binemediler ve binemeyecekler" dedi.



Türkiye CumhurbaÅŸkanı ve AK Parti Genel BaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Recep Kara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Ordu Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuÅŸtu.
 
Ordu'nun tüm ilçeleri ve mahallelerindeki vatandaÅŸları selamlayan ErdoÄŸan, Ordu'da bir baÅŸka coÅŸku olduÄŸunu, bu coÅŸkuyu hep birlikte 31 Mart'a taşıyacaklarını söyledi.

19-01/20/20190120_2_34511988_40920436.jpg


Ordu'nun eski Türkçe'de önemli, öncü ÅŸehir anlamına geldiÄŸini belirten ErdoÄŸan, ÅŸehrin bugün de bölgenin ve ülkenin iftihar kaynağı ÅŸehirlerinden biri olarak yoluna devam ettiÄŸini bildirdi. ErdoÄŸan, "Selçukludan beri medeniyetimizin bayraktarlığını yapan bu ÅŸehir maalesef asırlarca yangınların, hastalıkların, depremlerin, sık sık toprak kaymalarının, bunların pençesinden kurtulamamıştır. Buna raÄŸmen verdiÄŸi büyük mücadeleler sonunda her seferinde yeniden ayaÄŸa kalkan Ordu iÅŸte bugünlere gelmiÅŸtir." diye konuÅŸtu.
 
Sel afetinin çok önemli bir köprüyü alıp götürdüÄŸünü, hemen müdahale ettiklerini ve kısa sürede köprüyü yaparak açılışını gerçekleÅŸtirdiklerini anlatan ErdoÄŸan, bununla da kalmadıklarını, Ordu Çevre Yolu'nun Efirli KavÅŸağı ile otogar kavÅŸağı arasındaki kesimi Mart ayının başında hizmete açacaklarını, ikinci kesimi ise 2020'de bitirmeyi planladıklarını kaydetti.

19-01/20/20190120_2_34512244_40920993.jpg


ErdoÄŸan, 8 AÄŸustos 2018'de Ordu'nun Ünye, Fatsa, Ä°kizce ve Çaybaşı ilçelerinde toplam 13 köprünün selden etkilendiÄŸini ya da yıkıldığını hatırlatarak, Karadeniz sahil yolundaki Cevizdere Köprüsünü 48 günde yeniden yaparak trafiÄŸe açtıklarını, inÅŸaatı devam eden 12 köprünün 9'unu mart ayında, kalanı mayıs ayında tamamlayıp hizmete alacaklarını bildirdi.
 
'ORDULULAR HEP YANIMIZDA OLDU'
 
Ordu'nun kadim tarihi, coÅŸkulu denizi, biri diÄŸerinden güzel yaylaları dereleriyle her bakımdan çok büyük potansiyele sahip olduÄŸunu vurgulayan ErdoÄŸan, "Boztepe'den Ordu'ya bakınca bu ÅŸehre aşık olmamak mümkün mü? Ne diyor Ordu türküsünde, 'Ben bu yaylalara yayla mı derim, üstü de duman başı da bölük, kar olmayınca niderim bu dünyayı yar olmayınca.' Ordu'daki kardeÅŸlerimiz, dostlarımız yoldaÅŸlarımız olmayınca biz bu dünyayı nidelim." dedi.

19-01/20/20190120_2_34512244_40920997.jpg


Siyasi hayatları boyunca özellikle de AK Parti kurulduÄŸu günden beri girdikleri her mücadelede Orduluları yanlarında bulduklarını belirten ErdoÄŸan, 2001'den beri Ordu teÅŸkilatı bünyesinde görev yapmış, AK Parti'ye, ÅŸehre, ülkeye, demokrasiye hizmet etmiÅŸ tüm isimlere teÅŸekkür etti, hayatını kaybedenleri rahmetle andığını söyledi.
 
Toplantının AK Parti ve Ordu için hayırlara vesile olmasını dileyen ErdoÄŸan, BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Engin TekintaÅŸ'a ve ilçelerdeki tüm belediye baÅŸkanlarına teÅŸekkür etti, seçimlerde büyükÅŸehir ve ilçelerde AK Parti'yi temsil edecek adaylara baÅŸarı dileÄŸinde bulundu.

19-01/20/20190120_2_34512244_40921002.jpg


Ordu'nun tercihini hizmet siyasetinden, gönül belediyeciliÄŸinden yana kullanacağına olan inancını dile getiren ErdoÄŸan, AK Parti kadrolarının Ordu'da daha çok çalışacağını ve bir kez daha AK Parti'yi zafere ulaÅŸtıracağını kaydetti. ErdoÄŸan, Cumhur Ä°ttifakı'yla kurduÄŸumuz gönül birliÄŸini hep birlikte yücelteceklerini bildirdi.
 
'BÄ°R DAHA BU TRENE BÄ°NEMEYECEKLER'
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:
 
"Siyasetin bir hasbiliÄŸi vardır, bir de hesabiliÄŸi vardır. Hasbilik, iÅŸte ideal olandır. Hesabilik menfaat çetelerinin hakim olduÄŸu yerdir. Ne çektiysek hesabi olanlardan çektik. Ve onlar hep gölgelediler, hep lekelediler ve onlarla da yol yürüyemedik. Onlar yol ve dava arkadaşı olmadılar, yolda bıraktılar. Bunları sizler zaten gayet iyi biliyorsunuz, kimler olabileceÄŸini iyi biliyorsunuz. Yola çıktık, milletvekili oldular, belediye baÅŸkanı oldular, bakan oldular ama trenden indiler. Trenden inenler de bir daha zaten bu trene binemediler ve binemeyecekler. Onun için zaman zaman 'benim istediÄŸim niye yok, benim istediÄŸimi niye almıyorsun' ne olur bu tür ÅŸeyler olmasın. Hasbi olalım, evelallah davayı iktidara taşıyalım nefsimizi deÄŸil. EÄŸer nefsimizi iktidara taşıma mücadelesi verirsek yaya kalırız. Nefsi ne kadar ayaklarımız altına alırsak hedefe o kadar çabuk ulaşırız."

19-01/20/20190120_2_34512638_40922095.jpg


"Ordu 31 Mart'ta belediyelerde ak kadroya rekor bir oyla destek veriyor muyuz, sandıkları patlatıyor muyuz, gönül belediyeciliÄŸinin zaferi için 31 Mart'a kadar gece gündüz çalışıyor muyuz?" diye soran ErdoÄŸan'a, salondakiler hep bir ağızdan verdiÄŸi "Evet" yanıtını verdi. Bu cevap üzerine ErdoÄŸan,  "MaÅŸallah, tebarekallah. Ordu'nun kendine yakışanı yapacağına inanıyorum." dedi. 
 
ORDU Ä°LÇE ADAYLARI
 
Daha önce Hilmi Güler'i Ordu BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı olarak açıklayan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, partisinin ilçe belediye baÅŸkan adaylarını duyurdu. 
 
AK Parti, AkkuÅŸ, Çatalpınar, Gülyalı, Kabadüz, KabataÅŸ, Korgan, Mesudiye ve Ulubey olmak üzere 8 ilçede mevcut belediye baÅŸkanlarını yeniden aday gösterdi.
 
 
AK Parti, Cumhur Ä°ttifakı kapsamında ÇamaÅŸ ve Ä°kizce ilçelerinde aday göstermeyerek, MHP'nin adaylarını destekleyecek. ÇamaÅŸ'ta Mahmut Ayparçası, Ä°kizce'de Osman Kaygı, Cumhur Ä°ttifakı'nın adayı oldu. 
 
 
AK Parti'nin Ordu'daki ilçe belediye baÅŸkan adayları ÅŸöyle:
 
"AkkuÅŸ'ta Ä°sa Demirci, Altınordu'da AÅŸkın Tören, Aybastı'da Beytullah Geçtan, Çatalpınar'da Ahmet Türe, Çaybaşı'nda Hüseyin Semiz, Fatsa'da Ä°brahim Ethem Kibar, Gölköy'de Fikri UludaÄŸ, Gülyalı'da Talip Åžen, Gürgentepe'de YaÅŸar Åžahin, Kabadüz'de Yener Kaya, KabataÅŸ'ta Yakup Yılmaz, Korgan'da Tuncay Kiraz, Kumru'da Yusuf Yalçova, Mesudiye'de Ä°sa Gül, PerÅŸembe'de Mustafa Saim TandoÄŸan, Ulubey'de Ä°sa Türkcan, Ünye'de Hüseyin Tavlı."
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.