Sosyal Medya

Güncel

Aziz Kocaoğlu yeniden aday mı oluyor?

Daha önce aday olmayacağını açıklayan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aday adayı olunca CHP içerisinde yeni tartışmalar başladı.



Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı CHP'li Aziz KocaoÄŸlu, sürpriz ÅŸekilde aday adaylığını açıkladıktan sonra bu kez de partisinin 18 genel baÅŸkan yardımcısı ile Parti Meclisi (PM) üyelerine mektup gönderdi.

Ä°zmir'i bir sembol olarak tanımış on milyonlarca vatandaşın pürdikkat CHP'nin adayını beklediÄŸini mektubunda vurgulayan Aziz KocaoÄŸlu, "Siz saygıdeÄŸer Merkez Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi üyelerimizin omuzlarınızda tarihi bir sorumluluk bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

CHP'YE MEKTUP GÖNDERDÄ°

Daha önce aday olmayacağını açıklamasına raÄŸmen adaylık hamlesi yapan Aziz KocaoÄŸlu, partisinin 18 genel baÅŸkan yardımcısı ile PM üyelerine mektup gönderdi. Mektubunda, "31 Mart tarihindeki yerel seçimlerde partimizin oy oranını artırmak ve bu zorlu süreçten çok daha güçlü bir ÅŸekilde çıkmak, hepimizin ortak hedefi" ifadesini kullanan Aziz KocaoÄŸlu devamında ise ÅŸöyle dedi:

"Bundan kimsenin en küçük bir kuÅŸkusu yok, olmamalı da. Çünkü çok iyi biliyoruz ki, genel iktidara giden yol yerel iktidardan geçer. Bu hedefe ulaÅŸabilmek için çok çalışmak, dengeleri iyi gözetmek, tüm hassasiyetleri dikkate almak ve doÄŸru yerde doÄŸru adaylarla yarışmak gerekir. Rakamlar ortada. Cumhuriyet Halk Partisi'nin ülke genelindeki oy oranına en büyük katkıyı yapan kentlerin başında Ä°zmir geliyor. Ä°zmir, CHP'li bir baÅŸkanın yönettiÄŸi en büyük kenttir. Ä°zmir, aydınlıktır, özgürlüktür, hoÅŸgörüdür. Ä°zmir, karanlıktan çıkış için Türkiye'nin en büyük umududur. Bugün geldiÄŸimiz noktada, çaÄŸdaÅŸlığıyla, siyaset ve demokrasi kültürüyle, iktidarın tüm çifte standartlarına raÄŸmen güç kazanabilmiÅŸ ekonomisiyle, çevre deÄŸerlerine ve tarihi kültürel mirasa saygısıyla, ranta deÄŸil halka dayalı, sadece bugünü deÄŸil geleceÄŸi de kurgulayan projeleriyle Ä°zmir'i bir sembol olarak tanımış on milyonlarca yurttaşımız, pürdikkat, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nden çıkacak adaylık kararını beklemektedir."

ADAY PROFÄ°LÄ°NÄ° ÇÄ°ZDÄ°

CHP'nin adayının nasıl olması gerektiÄŸini de anlatan Aziz KocaoÄŸlu, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ä°zmir adayı, her ÅŸeyden önce 12 bin kilometrekarelik kentin her noktasına hakim olmalı, her noktasına dokunabilmeli ve her noktasından karşılık görebilmelidir. Çünkü iktidar partisinin adayı, 27 Kasım'dan bu yana iktidarın tüm olanaklarıyla sahadadır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ä°zmir adayı, ranta, talana, yaÄŸmaya karşı dik durabilmeli, baskıcı tavırlara ve dayatmalara karşı gerekirse yumruÄŸunu masaya vurabilmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ä°zmir adayı, her partiden ve her kesimden oy alabilmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ä°zmir adayı, belediyenin yani Ä°zmirlilerin malını gözü gibi korumalı, sahip çıkmalı, azaltmak yerine çoÄŸaltmaya çalışmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ä°zmir adayı, ortaya koyacağı yerel yönetim modeliyle ülkenin demokrasi kültürüne katkı koymalı, aydınlık geleceÄŸi için umut olmaya devam etmelidir. Bütün bunlar, sadece Ä°zmir'in deÄŸil, tüm Türkiye'nin beklentisidir. Çünkü iktidarın anahtarı belediyelerdedir. Dolayısıyla, siz SaygıdeÄŸer Merkez Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi üyelerimizin omuzlarınızda tarihi bir sorumluluk bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.