Sosyal Medya

Nazi sempatizanlarından NSU avukatına tehdit mektubu

Almanya'da hayatını kaybeden Türkler ile ilgili yürütülen NSU 2.0 davasının avukatı Seda Başay Yıldız, Nazi sempatizanları tarafından gönderilen mektup ile tehdit edildi.



Almanya'da Neo-Nazi (NSU) hücreleri yeniden uyandı. Katledilen 9 Türk'e iliÅŸkin davada avukatlık yapan Seda BaÅŸay Yıldız'ı tehdit eden nazi hücresi bu kez mektup gönderdi. Mektupta yer alan bilgilere sadece polislerin eriÅŸebiliyor olması dikkat çekti. Geçen yıl aÄŸustos ayında “NSU 2.0” imzası taşıyan ve 5 Alman polis tarafından çekildiÄŸi belirlenen faksla tehdit edilen Türk asıllı avukat Seda BaÅŸay Yıldız, bu kez de mektupla hedef alındı. Katledilen 9 Türk'e iliÅŸkin davada avukatlık yapan Yıldız'a gönderilen mektupta yine yalnızca polislerin eriÅŸe bileceÄŸi bilgilere yer verildi.

KÜFÜR VE HAKARET

Aldığı “NSU 2.0” imzalı mektupta açığa alınan 5 nazi polisle ilgili göndermeler olduÄŸunu söyleyen Avukat Yıldız, yeni tehdidin bir kısmını da paylaÅŸtı. Yıldız, “b.k beyinli döner, polis arkadaÅŸlarımızın ne yaptığını bile bilmiyorsun” ifadelerinin bulunduÄŸunu söyledi. Yıldız'ın tehdit edilmesiyle baÅŸlayan soruÅŸturmada NSU'nun Alman polisi içindeki bir hücresi daha ortaya çıktı. Frankfurt'ta 2 Alman polisinin evine baskın yapıldı. Polislerin evlerinde birçok ruhsatsız silah ve Alman anayasasına göre yasaklı bulunan aşırı saÄŸ sembolleri bulunurken, ayrıca özel dizayn edilmiÅŸ bir “Nazi Odası” bulunduÄŸu belirlendi.

(Frankfurte Allemagne) FAZ'a konuÅŸan ismini vermek istemeyen emniyet yetkilisi neo-nazi soruÅŸturmasına iliÅŸkin, “Tehditlerin arkasında daha büyük bir organize grup varmış gibi görünüyor. Bu yeni tehdit faxı bir dayanışma içerisinde olduklarını göstermek için gönderilmiÅŸ olabilir” dedi. (Yeni Åžafak)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.