Sosyal Medya

Güncel

30 bin kiÅŸi bir anda ortadan kayboldu

Meksika'da uyuşturucu çetelerince kaçırılan yaklaşık 30 bin Meksikalı genç, aileleri tarafından her hafta aranıyor. Meksika hükümeti ise kaybolan gençleri bulmak için herhangi bir girişimde bulunmuyor.



Meksika'da uyuÅŸturucu çeteleri tarafından kaçırılan yaklaşık 30 bin Meksikalı genç, aileleri tarafından her hafta aranıyor. Meksika hükümeti ise kaybolan gençleri bulmak için herhangi bir giriÅŸimde bulunmuyor.

Meksika'da bu durum görünenden daha kötü durumda, gerçek sayı çok daha yüksek. Birçok aile, uyuÅŸturucu çeteleri tarafından misilleme korkusu yüzünden uyuÅŸturucu kartellerine karşı durmaktan korkuyor, çünkü aileler genellikle yasa ve düzenin koruması altında kalmıyorlar.

Meksika'da on iki yıl boyunca çeyrek milyondan fazla gencin hayatını kaybettiÄŸi uyuÅŸturucu savaşı sırasında hükümet yetkilileri, 30 binin üzerinde genç ortadan kaybolmuÅŸtu. Bu sayı Meksika sınırını geçip ABD sınırına ulaÅŸmaya çalışan on binlerce Orta Amerika göçmeni içermiyor.

Az sayıda çete faili bugüne kadar itirafçı olsada yüzler toplu mezarın yeri hala belirlenemiyor. Åžimdi Meksika'nın uyuÅŸturucu savaşında maÄŸdur olan aileler evlatlarını arıyor.

MEKSÄ°KA'DA UYUÅžTURUCU

Meksika'da 2016 yılında uyuÅŸturucu kartellerinin arasında savaÅŸ baÅŸladı, savaÅŸ yaklaşık 23 bin can aldı. Çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısının Irak, Afganistan ve Yemen gibi sıcak çatışma noktalarında aynı yıl yaÅŸanan can kayıplarını geçti.

Meksika, Suriye'de devam eden iç savaşın ardından dünyada en fazla can kaybının yaÅŸandığı ikinci silahlı çatışma alanı oldu.

Kaynak: By James Blears

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.