Sosyal Medya

Mekke Emiri Suudları bekleyen büyük tehlikeyi açıkladı

Orta Doğu'da en zengin ülkelerin başını çektiği Suudi Arabistan'da, ekonomik krizin olduğu Mekke Emiri Halid Faysal tarafından dile getirilerek iş adamları uyarıldı.



Sosyal Medya'da üzerinden yayılan bir videosunda, Mekke Emiri Halid Faysal'ın, Suudi yatırımcıları paralarını ülke dışına çıkarmamalarını ve ülke içinde yatırım yapmalarını istedi.
 
Faysal, Suudi Arabistan ekonomisinin geleceÄŸinin endiÅŸe verici olduÄŸunu vurgularken, yatırımcıların mevcut siyasetlerini (paraların ülke dışına çıkması) izlemeleri halinde, Suudi Arabistan'ın ciddi bir kriz yaÅŸayacağını açıkladı.
 
Mekke Bölgesi EmirliÄŸi, Halid El-Faysal'ın Suudi yatırımcılarına yönelik yaptığı konuÅŸmanın bir bölümünü yayınladı.
 
"Lütfen paranızı yurtdışına çıkarmayın"
"Allah'tan korkun, ülkenize yatırım yapın", diyerek gelecek yıllarda Krallığın yaÅŸayabileceÄŸi muhtemel bir krize dikkat çekti.
 
El Faysal yayınlanan videoda, Suudi yatırımcılardan rica ederek; "Lütfen paranızı yurtdışına çıkarmayın ve oralara deÄŸil, ülkenize yatırım yapın. Ülkenize yapacağınız yatırım dışarıya yapacağınız yatırımdan milyonlarca kez daha faydalıdır," dedi.
 
Suudi Arabistan, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın '2030 Vizyonu' adı altında onaylanan planları ve projeleri uygulamak için gerekli mali desteÄŸi saÄŸlamada büyük zorluk çekiyor. Bu projelerin gerçek manada uygulanması için yüz milyarlarca dolar olarak tahmin edilen büyük bir finansal boÅŸluk olduÄŸu da biliniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.