Sosyal Medya

Sinemada yeni dönem... Meclis'ten geçti

Bir süredir yapımcılar ve sinema salon işletmecileri arasında soruna neden olan kriz çözüldü. Sineme teklifi TBMM'de kabul edilerek yasalaştı. Teklifle birlikte, sinema salonu işletmecilerinin bilet promosyonu yapabilmeleri için yapımcılarla sözleşme imzalamaları gerekecek.



Sinema Filmlerinin DeÄŸerlendirilmesi ve Sınıflandırılması ile Desteklenmesi Hakkında Kanunda DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda Kabul Edildi.

Teklifle, Sinema Destekleme Kurulları oluÅŸturulacak. Kurullar sekiz üyeden oluÅŸacak. Kültür ver Turizm Bakanlığı sinema alanındaki etkinlik, proje ve faaliyetleri destekleyebilecek. Bakanlık sinema alanında arÅŸiv veya müze oluÅŸturulması amacıyla yurt içi ve yurt dışından eser veya çoÄŸaltılmış nüshaları ve sinema ile ilgili diÄŸer materyalleri satın alma veya bağış yoluyla temin edebilecek.

En uzun reklam on dakika olacak

Sinema filmlerinde öncesinde gösterilen reklamların süresi en fazla on dakikadır. Fragman gösterim süresi en az üç, en fazla beÅŸ dakikadır. Sinema filmi gösterim arası on beÅŸ dakikayı aÅŸamaz. Reklam, fragman, film arası sürelerine uymadan gösterim yapan sinema salonu iÅŸletmecilerine salon başına elli bin TL idari para cezası verilecek.

Promosyon tartışmalarına son

Öte yandan kabul edilen kanun ile birlikte sinema salonu iÅŸletmecileri bilet promosyonu yapabilmeleri için yapımcılarla sözleÅŸme imzalamaları gerekecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.