Sosyal Medya

Güncel

Trump'tan savaşın kapısını aralayan tehdit!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, rakiplerine karşı teknolojik anlamda her zaman önde olmaları gerektiğini söyleyerek, "Düşman güçlerden veya başka güçlerden hata ile bize yönelebilecek her füzeyi indireceğiz" dedi.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump, ABD Savunma Bakanlığına (Pentagon) gelerek, Bakanlığın Füze Savunma Durum Ä°ncelemesi Raporu'na iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.

Trump'a BaÅŸkan Yardımcısı Mike Pence ve Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton eÅŸlik ederken, Pentagon'daki toplantıya çok sayıda üst düzey savunma yetkilisi ve komutan da katıldı.
Donald Trump, burada
yaptığı açıklamada, füze savunma stratejisi üzerinden dünyaya mesajlar verdi.

"Ä°ran'a müsaade etmeyeceÄŸiz"

Ä°ran'ın bu hafta başında bir uzay aracı fırlatma denemesi yaptığını ve baÅŸarısız olduÄŸunu hatırlatan Trump, "BaÅŸarılı olsaydı Ä°ran'a kritik bilgiler saÄŸlayacaktı. Kıtalararası Balistik Füze arayışlarında da kullanabilirlerdi. ABD'ye ulaÅŸmaya yönelik herhangi bir kapasiteye müsaade etmeyeceÄŸiz." diye konuÅŸtu.

Ä°ran ile nükleer anlaÅŸmayı sona erdirmekle mucizevi bir iÅŸ yaptıklarını söyleyen Trump, Ä°ran'ın iki yıl öncekinden çok daha farklı bir ülke olduÄŸunu, Tahran'ın ABD ile konuÅŸmak istediÄŸini öne sürdü.

Dünyaya tehdit

ABD'nin rakiplerine karşı teknolojik anlamda her zaman önde olması gerektiÄŸini vurgulayan Trump, "ABD, seyir füzelerinden hipersonik füzelere kadar tüm füze tiplerine karşı koruma saÄŸlamak üzere pozisyonunu deÄŸiÅŸtiriyor." dedi.

Trump, uzayı bir savaÅŸ alanı olarak gördüklerini, bu nedenle Uzay Kuvvetleri Komutanlığını kurduklarını aktararak, ÅŸunları söyledi:

"Yeni bütçemde uzaya konuÅŸlu bir füze savunma kademesine yatırım yapacağız. Bu yeni bir teknoloji. Nihayet itibarıyla bizim savunma ve tabii ki saldırı kapasitemizin son derece önemli parçaları olacaktır. Sistem izleme yapacak ve düÅŸman güçlerden veya baÅŸka güçlerden hata ile bize yönelebilecek her füzeyi indireceÄŸiz. Füzenin tipi veya saldırının coÄŸrafi kaynağı ne olursa olsun buna müsaade etmeyeceÄŸiz."

Müttefiklere mesaj

Trump, ABD'nin "çok zengin bir ülke" olduÄŸunu belirterek, müttefik ve ortaklarına Washington'un saÄŸladığı korumanın bedellerini artık ödemeleri talebinde bulunduÄŸunu dile getirdi.

Ä°lk seçildiÄŸinde Avrupa'da en popüler isimlerden biri olduÄŸunu ileri süren Trump, NATO üyelerine yapmaları gereken savunma harcamaları taahhütlerini yerine getirmeleri çaÄŸrısında bulunduÄŸunu ve bu yüzden de Avrupa'da popülerliÄŸini kaybettiÄŸini söyledi.

Trump, NATO harcamalarına iliÅŸkin önemli ilerlemeler kaydettiÄŸinin altını çizerek, "BaÅŸkasının enayisi olamayız. Bu ÅŸekilde adlandırılmak istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Pence'ten Suriye açıklaması

Trump'tan önce açılış konuÅŸması yapan BaÅŸkan Yardımcısı Pence de önceki gün Münbiç'te bir patlama sonucu hayatını kaybeden ABD askerlerinin ailelerine baÅŸsaÄŸlığı diledi.

Pence, Suriye'ye iliÅŸkin "Askerlerimizi ülkeye getirirken, bunu DEAÅž kalıntılarının bir daha asla ÅŸeytani ve katil hilafetlerini bir daha kuramayacak ÅŸekilde yapacağız." diye konuÅŸtu.

Füze savunma durum incelemesi tehditler dikkate alınarak hazırlandı.

"Ona göre adım atıyoruz"

Toplantıda konuÅŸan ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan ise Pentagon'un hazırladığı füze savunma inceleme belgesinin, tehditler dikkate alınarak hazırlandığına dikkati çekti.

Çin ve Rusya'nın hipersonik uçak ve seyir füze teknolojileri üzerinde çalıştığını aktaran Shanahan, ABD'nin de teknolojik olarak bunlara karşı koymaya çalıştığını savundu.

Shanahan, ABD'nin orta ölçekli füze sistemlerinden rahatsız olan Rusya ve Çin'in bu sistemlerin üstesinden gelecek teknolojiler üzerinde çalıştığını iddia ederek, "Sizin ne yaptığınızı görüyoruz ve ona göre adım atıyoruz."ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.