Sosyal Medya

Güncel

Fransa'dan anlaşmasız Brexit ihtimaline karşı eylem planı

Fransa Başbakan Edouard Philippe, anlaşmasız ayrılık ihtimaline karşı eylem planı hazırladıklarını belirtti



Fransa BaÅŸbakanı Edouard Philippe, Ä°ngiltere parlamentosunun hükümetin Avrupa BirliÄŸi (AB) ile vardığı birlikten çıkış (Brexit) anlaÅŸmasını reddetmesinin ardından, anlaÅŸmasız Brexit ihtimaline karşı eylem planı hazırladıklarını açıkladı.

Philippe, Brexit'e iliÅŸkin ilgili bakanlarla düzenlediÄŸi toplantının ardından basın açıklaması yaptı.

Ä°ngiltere parlamentosunun Brexit anlaÅŸmasını reddetmesinin ardından anlaÅŸmasız Brexit ihtimalinin daha da güçlendiÄŸi belirten Philippe, anlaÅŸmasız ayrılık ihtimaline karşı eylem planı hazırladıklarını ifade etti.

Philippe, bu planın hukuki ve yasal önlemler içerdiÄŸini belirterek, böylece Fransızların ve Fransız ÅŸirketlerin haklarının korunacağını dile getirdi.

Bu nedenle bununla ilgili hazırladıkları yasa tasarısının bugünlerde Ulusal Meclis'te oylanacağını kaydeden Philippe, bu yasa tasarısının anlaÅŸmasız ayrılık olması halinde alınacak tüm önlemleri içerdiÄŸini vurguladı.

Philippe, bu çerçevede ülkedeki liman ve havalimanlarında alınacak önlemler için 50 milyon avroluk bütçe hazırladıklarını ve bunun gerektiÄŸinde birkaç gün içinde kullanılacağını belirtti.

Ä°ngiliz parlamentosunda Ä°ngiltere BaÅŸbakanı Theresa May'in AB ile vardığı birlikten çıkış anlaÅŸması, 202'ye karşı 432 oyla reddedilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.