Sosyal Medya

Güncel

Aziz Kocaoğlu aday gösterilmezse ne olacak?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yeniden adaylık talebi sonrası CHP'de dengeler değişti. CHP eğer İzmir için Soyer'i aday gösterirse Kocaoğlu'nun seçime bağımsız aday olarak girmesi bekleniyor.



CHP Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlu'ndan tekrar adaylık talebinde bulunan Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Aziz KocaoÄŸlu'nun, aday yapılmaması ya da istediÄŸi kiÅŸilerden herhangi birinin aday olmaması durumunda bağımsız aday olabileceÄŸi konuÅŸuluyor.

Ä°zmir'de mevcut baÅŸkan Aziz KocaoÄŸlu'nun tekrar adaylık talebinde bulunması parti içinde yeni bir kriz çıkardı. CHP Lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu ile gergin bir görüÅŸme yapan KocaoÄŸlu, kendisi ya da istediÄŸi biri aday gösterilmediÄŸi takdirde "bağımsız aday" olma seçeneÄŸini bile deÄŸerlendirdiÄŸi söylendi.

Bu geliÅŸmelerden sonra CHP lideri KılıçdaroÄŸlu'nun, tüm tarafların kabul edebileceÄŸi bir ismi belirlemek için aday adayları, milletvekilleri ve Ä°zmir örgütü ile yeniden görüÅŸ alışveriÅŸinde bulunacağı öÄŸrenildi.

AZÄ°Z KOCAOÄžLU, TUNÇ SOYER'Ä° Ä°STEMÄ°YOR

Tunç Soyer'in adaylığına karşı olduÄŸu bilinen KocaoÄŸlu, dün sabah saatlerinde CHP Genel Merkezi'nde KılıçdaroÄŸlu ile görüÅŸtü. KocaoÄŸlu, görüÅŸmenin ardından yaptığı açıklamada, ÅŸöyle dedi: "Aday açıklama takvimi geciktikçe ortaya çıkan tablonun CHP'ye ve dolayısıyla kentimize zarar verecek düzeye gelmesi, iktidar partisinin 'bakanlık' yapmış Ä°zmir adayını 27 Kasım'da açıklayıp çoktan yola koyulması ve bu tabloyla Ä°zmir'de güç kaybı yaÅŸayabileceÄŸimiz gerçeÄŸi, beni ve partimize gönül vermiÅŸ milyonları endiÅŸeye düÅŸürmektedir. Sayın Genel BaÅŸkanımızla yaptığım görüÅŸmede bu kaygılarımı açıkça ifade ettim. Ä°zmir'de ortaya çıkan bu tablonun, adaylığımla ilgili tarihi bir sorumluluk yüklediÄŸini ve bundan kaçmayacağımı Sayın Genel BaÅŸkanımızla paylaÅŸtım."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.