Sosyal Medya

Cumhuriyet yazarı Işıl Özgentürk'ten namus fukarası açıklama: Türbanı fahişeler takardı

Cumhuriyet gazetesi yazarı Işıl Özgentürk, köşesinde skandal ifadeler kullandı. Özgentürk, "Türban Sümerler'den geliyor fahişeler takardı" diye yazdı.



Z kuÅŸağını anlattığı yazısında baÅŸörtülü ve baÅŸörtüsüz olarak kadınları ayıran Işıl Özgentürk, “ÖÄŸrencilerimden biliyorum, baÅŸlarını kapatan gencecik kızlara soruyorum: “Neden?” Kiminin babası istemiÅŸ, kimi kendiliÄŸinden başını kapatmış. Ama türbanın nereden geldiÄŸini bilmiyorlar. Kuran’da yazıp yazmadığını bilmiyorlar. Onlara türbanın Sümerlere dayandığını, bu uygarlıkta zengin ailelerin ilk kızlarını fahiÅŸelik görevi yapmaları için belli bir süre tapınaklara yollamak zorunda olduÄŸunu anlatıyor, halk karıştırmasın diye de bu kızların başını örtmesinin zorunlu kılındığını söylüyorum.” ÅŸeklinde skandal ifadeler kullandı.
 
Özgentürk, yazısında CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın danışmanı olarak atanan Mariam Kavakçı’nın sosyal medya hesabından paylaÅŸtığı fotoÄŸraflarla ilgili olarak da yorum yaptı. Özgentürk, “CumhurbaÅŸkanı’nın yeni danışmanı Mariam Kavakçı henüz yirmi yaşında bile deÄŸil ve Instagram’dan paylaÅŸtığı pozları insana yeni kuÅŸak türbanlılar konusunda oldukça net bildirimler sunuyor ve bizim de ilgimizi çekmemesi olanaksız.” diye yazdı.
 
“DENÄ°Z ÇAKIR’A YAPILANLARI GÖRÜNCE BÄ°ZÄ°M DE HAKKIMIZ”
Oyuncu Deniz Çakır’ın baÅŸörtülü kızlarla arasında geçen gerginlik ve sonra olayın medyaya yansımasına da deÄŸinen Özgentürk, henüz yargıda olan konuyla ilgili olarak Deniz Çakır’a “kıyafetine göre insan belirleyecek olsaydık, senin AVM’de deÄŸil kerhanede olman gerekirdi’ sözlerinin söylendiÄŸini ileri sürerek, bu ifadeleri kullananların baÅŸörtülü olduklarını bu sebeple kendilerinin de baÅŸörtülü Kavakçı için “Ne oluyor?” diye sorma hakkının doÄŸduÄŸunu yazdı.
 
AKILLARA DURGUNLUK VEREN HAKARET
Toplumsal kutuplaÅŸmayı körükleyecek ifadeler kullanan Işıl Özgentürk, Mariam Kavakçı için “Ä°yi ki danışman olmuÅŸ, böylece yeni kuÅŸak türbanlılar hakkında birkaç söz söylememize fırsat tanıyor” diye sürdürdüÄŸü yazısını baÅŸörtüsünün fahiÅŸelik yapanların ayırt edilmek için Sümerler’de kullanıldığı savıyla hakarete vardırdı. Özgentürk, ÅŸu skandal ifadeleri kullandı:
 
“Önce ÅŸunu söylemek mümkün, türban artık bir dini sembol deÄŸil daha çok bir moda enstrümanı. ÖÄŸrencilerimden biliyorum, baÅŸlarını kapatan gencecik kızlara soruyorum: “Neden?” Kiminin babası istemiÅŸ, kimi kendiliÄŸinden başını kapatmış. Ama türbanın nereden geldiÄŸini bilmiyorlar. Kuran’da yazıp yazmadığını bilmiyorlar. Onlara türbanın Sümerlere dayandığını, bu uygarlıkta zengin ailelerin ilk kızlarını fahiÅŸelik görevi yapmaları için belli bir süre tapınaklara yollamak zorunda olduÄŸunu anlatıyor, halk karıştırmasın diye de bu kızların başını örtmesinin zorunlu kılındığını söylüyorum. Ä°lk baÅŸ örtünme onlarda, ardından Yahudiler de bu geleneÄŸi deÄŸiÅŸtirerek almışlar ve kiliselerde yaÅŸayan rahibelerin bu biçimde örtünmeleri herkes tarafından kabul edilmiÅŸ. Bu bilgiyi verdiÄŸim için bana teÅŸekkür edenler bile var.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.