Sosyal Medya

Güncel

İstanbul'a ulaşım müjdesi: Yeni metro ve metrobüs hatları belli oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbullulara ulaşım müjdesini açıkladı. Uysal, "Büyükçekmece'ye metro ve metrobüsü getireceğiz. Yenikapı-Beylikdüzü Metro Hattı artık Yenikapı-Büyükçekmece Metro Hattı olacak" dedi.



Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye BaÅŸkan Adayı Mevlüt Uysal, 31 Mart Yerel Seçimleri için kurulan mahalle seçim irtibat bürolarını ziyaret etti. Mevlüt Uysal, seçim bürolarında yaptığı konuÅŸmalarda, Büyükçekmece'nin uzun yıllardır hak ettiÄŸi hizmeti alamadığını ve önümüzdeki yerel seçimlerde 'Hizmet BelediyeciliÄŸi'ne kavuÅŸacağını söyledi.

"Yenikapı-Büyükçekmece Metro Hattı olacak"

Uysal bir mahalle sakininin 'Büyükçekmece'ye Metro gelecek mi?' sorusu üzerine iki müjdeyi birden verdi. Uysal, "Biz buraya hem metroyu hem de metrobüsü getireceÄŸiz. Hazırlıklarımızı yapmıştık. AÄŸustos ayındaki dolar kuru ve ekonomik saldırı olmasaydı ihaleye çıkacaktık. TÜYAP'a kadar gelen Yenikapı- Beylikdüzü Metrosu var. Büyükçekmece'ye bu hattımızı uzatma konusunda o proje üzerine çalışıyoruz. TÜYAP'ın olduÄŸu bölge zemin olarak kaygan olan bir yer. Bu problemi aÅŸmak içinde iki tane formülümüz var. Bu hattı ya havadan getireceÄŸiz ya da biraz daha geniÅŸletip göl kenarından dolaÅŸtıracağız. Bu iki ihtimal üzerine de arkadaÅŸlarım çalışıyor. Yenikapı Beylikdüzü Metro hattı Yenikapı-Büyükçekmece Metro Hattı olacak inÅŸallah" ifadelerini kullandı.

"Gebze- Halkalı Banliyö Hattı metrobüsün yükünü azaltacak"

BaÅŸkan Uysal ÅŸubat ayı içerisinde Gebze-Halkalı Banliyö Hattı'nın açılacağını ve bu hattın açılmasıyla da metrobüsteki yoÄŸunluÄŸun azalacağını söyledi. Uysal ÅŸöyle devam etti:

"Metrobüs hattının uzatılması daha önce de gündeme gelmiÅŸti. Metrobüsü ÅŸimdi uzatmaya kalkıştığımız zaman zaten günlük 950 bin yolcu taşıyan metrobüs hattı daha da yoÄŸunlaÅŸacak. Åžubat ayı içerisinde Gebze-Halkalı Banliyö hattımız açılacak. Bu hattın açılması ile metrobüsten bir miktar yolcu bu hatta kayacak ve rahatlama yaÅŸanacak diye düÅŸünüyoruz. Bu rahatlamanın ardından metrobüsü Büyükçekmece'ye kadar uzatacağız. Dolayısıyla önümüzdeki yazdan itibaren metrobüsü Büyükçekmece'ye uzatma çalışmalarına baÅŸlayacağız."

Gençlere ve eÄŸitime pozitif ayrımcılık

Seçim çalışmaları için sahaya inildiÄŸinde hiç bir AK Partilinin zorluk yaÅŸamayacağının altını çizen Uysal konuÅŸmasını ÅŸöyle tamamladı:

"Yaptıklarımız ortada. EÄŸitime pozitif ayrımcılık, spora pozitif ayrımcılık yapacağız. EÄŸitim çocuklarımızın geleceÄŸi. Ben BaÅŸakÅŸehir'de 7 tane okul yaptırmıştım. Åžimdi buraya bakıyorum da buralarda okul sıkıntısı var. Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi buralara da okul yapalım dediÄŸi zaman arsa problemleri ile karşılaÅŸmıştı. Ä°lçe belediyesi bunun lojistiÄŸini hazırlamış olsaydı buranın okul problemi çoktan çözülürdü."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.