Sosyal Medya

Güncel

AK Parti'nin en yüksek oy aldığı ilçede protesto: İl binasına yürüdüler

Genel ve yerel seçimlerde AK Parti’ye en çok oyun çıktığı ilçe olan Harran’da, partililer mevcut belediye başkanı yerine başka bir ismin aday yapılmak istendiği gerekçesiyle ayağa kalktı. 2018 genel seçimlerinde AK Parti’ye yüzde 98 oranında oy çıkan Harran'dan yola çıkan partililer Şanlıurfa İl Binası önünde eylem yaptı.



Åžanlıurfa kamuoyunda, son günlerde, Harran ilçesinde AK Parti'nin aday çıkarmayacağı, mevcut Belediye BaÅŸkanı Mehmet Özyavuz yerine akrabası olan MHP Åžanlıurfa Milletvekili Ä°brahim Özyavuz'un oÄŸlu Mahmut Özyavuz'un aday gösterileceÄŸi konuÅŸuluyordu. Ancak bu söylentiler AK Parti seçmenlerini ayaÄŸa kaldırdı.

"HARRAN'IN SESÄ°NÄ° DUYUN"

Harran ilçesinden yaklaşık 300 araçlık konvoyla Åžanlıurfa ‘daki Ä°l Binasına gelen AK Parti'liler Mevcut baÅŸkanı yeniden aday olarak istediklerini belirterek slogan attı. AK Parti'liler “Harran Ak oyların lideridir teslim edilmez”, “Rekortmen Harran, oylarına sahip çıkacak”, “CumhurbaÅŸkanımız Harran’a sahip çıkın”, “Reisimiz; Ak oyların lideri Harran’ın sesini duyun”, “Ä°nadına Harran, Ä°nadına Ak Parti, Ä°nadına Rekor” ve “AK oyların kalesini teslim etmeyeceÄŸiz” , ÅŸeklinde sloganların yer aldığı pankartlar taşıyarak, seslerinin duyulmasını istedi.

AK Parti'liler “yanlış hesap Reis'ten döner. Harran'da rekor kıran AK Parti yerine MHP neden desteklensin. Burada AK Parti olarak yüzde 98 oy aldık. Åžimdi aday çıkartmayıp baÅŸka bir partinin adayını desteklersek herkes bize güler. Mevcut baÅŸkan yeniden aday yapılmalı”dediler.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.