Sosyal Medya

Merkez Kararını açıkladı Dolar düşüşe geçti

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faiz kararını açıkladı. Dolar 5.38 seviyelerine geriledi.



Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faiz kararını açıkladı. Dolar 5.38 seviyelerine geriledi.
 
Yılın ilk toplantısını yapan kurul, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını beklendiÄŸi gibi yüzde 24'te tuttu.
 
 
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, son olarak 13 Eylül'deki toplantısında politika faizini 625 baz puan artırarak yüzde 17,75’ten yüzde 24’e çıkarmıştı. 
 
Ekim ve aralık aylarında ise faizde değişikliğe gidilmedi.
 
"Ä°KTÄ°SADÄ° FAALÄ°YETTE YAVAÅžLAMA DEVAM EDÄ°YOR"
 
Kuruldan yapılan açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi: 
 
"Son dönemde açıklanan veriler ekonomideki dengelenme eÄŸiliminin belirginleÅŸtiÄŸini göstermektedir. Dış talep gücünü korumakla birlikte finansal koÅŸullardaki sıkılaÅŸmanın da etkisiyle iktisadi faaliyetteki yavaÅŸlama devam etmektedir.
 
Ä°thal girdi maliyetleri ve iç talep geliÅŸmelerine baÄŸlı olarak enflasyon görünümünde bir miktar iyileÅŸme gözlenmekle birlikte fiyat istikrarına yönelik riskler devam etmektedir. Bu çerçevede Kurul, enflasyon görünümünde belirgin bir iyileÅŸme saÄŸlanana kadar sıkı parasal duruÅŸun korunmasına karar vermiÅŸtir.
 
"Ä°HTÄ°YAÇ DUYULURSA Ä°LAVE SIKILAÅžTIRMA YAPILABÄ°LÄ°R"
 
Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doÄŸrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları, para politikası kararlarının gecikmeli etkileri, maliye politikasının dengelenme sürecine vereceÄŸi katkı ve enflasyonu etkileyen diÄŸer unsurlardaki geliÅŸmeler yakından izlenerek ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaÅŸtırma yapılabilecektir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.