Sosyal Medya

Güncel

İmamoğlu isim vermeden Erdoğan'ı hedef aldı: İstanbul'u yöneten kişi...

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un mevcut bütçesinin en az iki katına çıkarılabileceğini bütün İstanbul'a ispat edeceklerini belirterek, "Bu şehir kötü yönetilmektedir, bu şehri yöneten kişi ne yazık ki İstanbul'da yoktur. İstanbul böyle yönetilsin isteniyor, biz bunu tersine çevireceğiz." dedi.



CHP'nin Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı Ekrem Ä°mamoÄŸluThe Green Park Otel'de Güngören sanayici ve iÅŸ insanlarıyla yaptığı toplantıda, Güngören'de kiÅŸi başına düÅŸen yeÅŸil alanın 0,70 metrekare olduÄŸunu vurgulayarak, olması gereken miktarın en az 20 metrekare olduÄŸunu söyledi.

Güngören'in geri kalmış, insani olarak yaÅŸama standartlarının çok altında bir ilçe olduÄŸunu aktaran Ä°mamoÄŸlu, "25 yıldır burayı yöneten akıl Güngören'i bu hale getirmek zorunda mıydı diye düÅŸündüÄŸümde, 'Hayır.' diyorum. Bu bir yol haritasıdır. Güngören kötü yönetilmiÅŸtir. Güngören'i bu ÅŸekilde görmek üzücü. Aynı ÅŸeyi BaÄŸcılar, Esenler için de söyleyebiliriz. Ä°stanbul'un bugün geldiÄŸi nokta siyaset üstü bir durumdur. Ä°stanbul'un nüfusu 16 milyonu aÅŸmıştır. Böyle bir kentin yarını için Ä°BB'nin hiç bir tasarrufu yok. Bu kentin geleceÄŸe dönük stratejik bir planı yoktur. Ä°stanbul'u sorunlarla dolu bir megapol olarak tanımlayabiliriz." diye konuÅŸtu.

'Bu ÅŸehrin kronik sorunlarının çözümü vardır'

Ä°mamoÄŸlu, 31 Mart seçimlerinin sadece bir belediye baÅŸkanı seçimi olmadığını dile getirerek, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Sanayicilere hep ÅŸunu soruyorum; 'Sizinle ilgili yöneticilerden herhangi bir planlama duydunuz mu?' ÇoÄŸu, 'Duymadık.' diyor. Biz sanayicilerimizin, üreten insanların bu ÅŸehirden gideceksiniz deme hakkına sahip olmadığımızı biliyoruz. Planlı, uzun vadeli, deÄŸiÅŸime muhtaç alanlarda sanayi ile ilgili farklı üretim stratejilerinin geliÅŸmesi gerektiÄŸini konuÅŸmalıyız. Aynı zamanda bu ÅŸehrin planlı istihdam üreten tesislerinin varlığını mutlaka desteklemeliyiz. Elbette alt yapı, ulaşım sorunlarını çözerek desteklemeliyiz. Bugün Güngören Sanayi Mahallesini gezdim, 20 yıl önce neyse bugün de odur. Bu örnekleri Ä°stanbul'un her yerinde çoÄŸaltabilirsiniz.

31 Mart'tan sonra Ä°stanbul'da hayatın deÄŸiÅŸmesi, sistemin baÅŸka yöne dönmesi, Ä°stanbul'un kendine gelmesi, kıymetinin farkına varması ve planlı bir ÅŸekilde tekrar dünya merkezi olması yolunda ilerlemesi lazım. Dünyada merkez olmayı hak eden Ä°stanbul'un, kendi kaynaklarını üreten, ekonomik olarak merkezi hükümete yük deÄŸil yardımcı olan, ayakları üstünde duran, dünyanın çekim merkezi bir ÅŸehir olmasını mutlaka baÅŸarmalıyız. Bu ÅŸehrin kronik sorunlarının çözümü vardır. Bizim bütün hazırlığımız buna."

Paylaşımcı bir yerel yönetim anlayışı

Ä°mamoÄŸlu, Ä°stanbul'da yapılan bir araÅŸtırmada, yüzde 60'ının "fırsatım olsa bu kenti terk ederim" dediÄŸini aktararak, "Bu sıradan bir rakam deÄŸildir. Bu ÅŸehir bunu hak etmiyor. Bu kentin sorunlarını hep birlikte çözme fırsatını elde etmeliyiz. Bu nasıl olacak? Biz ÅŸunu biliyoruz ki bu ÅŸehrin insanları çok deÄŸerli, bu insanlar bambaÅŸka bir Ä°stanbul çıkarabilir ama fırsat verilirse. Bütün tarafları sorunun çözümüne ortak yapan bir anlayışı ortaya koyacağız. Paylaşımcı bir yerel yönetim anlayışından bahsediyoruz." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Trafik sorununu çözeceklerini, metro yatırımlarına devam edeceklerini, deniz ulaşımındaki oranı arttıracaklarını dile getiren Ä°mamoÄŸlu, yatırımların devam edeceÄŸini söyledi.

'Bu ÅŸehri yöneten kiÅŸi ne yazık ki Ä°stanbul'da yoktur'

Tüm bu problemleri çözerken, tüm paydaÅŸları dikkate alacaklarını ifade eden Ä°mamoÄŸlu, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Ä°stanbul'un mevcut bütçesinin, en az iki katına çıkarılabileceÄŸini bütün Ä°stanbul'a ispat edeceÄŸiz. Bu ÅŸehir kötü yönetilmektedir, bu ÅŸehri yöneten kiÅŸi ne yazık ki Ä°stanbul'da yoktur. Ä°stanbul böyle yönetilsin isteniyor, biz bunu tersine çevireceÄŸiz. Biz bu ÅŸehri, Ä°stanbulluların yönettiÄŸi, Ä°BB Meclisinin söz sahibi olduÄŸu, geleceÄŸe yönelik planlamaların deÄŸiÅŸmez kurallarının olduÄŸu bir yönetimin anlayışıyla yöneteceÄŸiz. Gelin bu ÅŸehri hak ettiÄŸi deÄŸere hep birlikte taşıyalım. 31 Mart'tan sonra özgür, üretken ve mutlu bir ÅŸehir oluÅŸturalım. 1 Nisan'dan sonra asıl mesleÄŸine dönecek olan Sayın Meclis BaÅŸkanını tekrar Ankara'ya göndereceÄŸimiz bir siyasal sürece dikkatli bir ÅŸekilde odaklanın. Gelin Ä°stanbul'da yeni bir baÅŸlangıcı hep birlikte ortaya koyalım."

Ä°mamoÄŸlu, iÅŸ adamlarıyla buluÅŸmasının öncesinde Pir Sultan Abdal DerneÄŸini ziyaret etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.